Stimulent de 1.500 lei pentru mamele care revin la munca inainte de implinirea varstei de 6 luni a copilului

stimulent reinsertiestimulent de insertie 1500 leistimulent insertie varsta 6 luni copil
Stimulent de 1.500 lei pentru mamele care revin la munca inainte de implinirea varstei de 6 luni a copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a anuntat marti ca urmeaza sa fie adoptata o ordonanta prin care parintii vor fi incurajati sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, prin oferirea unui stimulent de reinsertie de 1.500 de lei.
 
"Cifrele pe fond n-arata bine: avem o crestere a numarului de persoane care intra in pensie, avem o scadere a natalitatii, avem niste semnale de crestere a somajului, pentru ca se resimt efectele pandemiei. Nu am stat degeaba. In momentul in care vazut aceasta analiza, am venit cu un proiect care, probabil in doua saptamani, va fi adoptat in Guvern si anume de crestere a vietii active pentru cei care au ajuns la varsta de pensionare. Maine (miercuri, 7 aprilie 2021 - n. r.) in sedinta de Guvern va fi adoptata o ordonanta prin care stimulam parintii sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, primind un stimulent de reinsertie de 1.500 de lei pe toata durata cat ar fi beneficiat de concediu pentru cresterea copilului. In perioada urmatoare va fi inca un set de masuri active prin care persoane care de afla in sisteme de dependenta fata de stat (somaj sau ajutor social) sa primeasca niste impulsuri sa intre in viata activa", a anuntat ministrul Raluca Turcan, potrivit Agerpres. 
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, in prezent, in Romania, circa 200.000 pensionari din totalul de patru milioane aleg sa munceasca si dupa varsta de pensionare. 
 
"Chiar daca avem 4 milioane de pensionari in sistemul public, 107.000 de pensionari anticipat cu penalizare sau fara penalizare, plus aproximativ 900.000 de beneficiari de pensie de invaliditate sau de urmas, 230.000 opteaza sa lucreze dupa momentul pensionarii. Cred ca se raporteaza la varianta de varsta de pensionare oarecum ca la un beneficiu pe care il au si nu ca la un moment in care viata activa se incheie si dupa aceea beneficiezi de drepturile in urma unei vieti de munca. Aici provocarea noastra este, inca din prima secunda, sa crestem si sa impulsionam viata activa", a spus Raluca Turcan.
 
Referitor la plata somajului tehnic, valoarea totala platita se ridica la 84 de milioane de lei pe luna si doar in aprilie vor beneficia de acest stimulent aproximativ 55.000 de angajati.
 
"Doar luna aceasta platim somajul tehnic pentru aproximativ 55.000 de angajati, cu un efort de 84 de milioane de lei pe luna si, tragand o linie, din momentul declansarii starii de urgenta, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de munca prin somajul tehnic. Acestora li se adauga si somerii indemnizati. Schema aceasta este facuta cu cap, in sensul in care noi platim somajul tehnic cu obligativitatea sa-i mentina in campul muncii. Am prelungit plata somajului tehnic pana la finalul lunii august, ceea ce inseamna ca ei vor mai ramane in campul muncii pana la finalul acestui an, perioada in care speram ca economia sa inceapa sa-si revina, tinand cont ca si pentru stimularea economiei am avut masuri de trecere cu bine a starii de urgenta. Pentru aceasta masura (somajul tehnic - n. r.) avem prevazuti in buget aproximativ 800 de milioane de lei", a explicat Turcan, potrivit aceleiasi surse.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent reinsertiestimulent de insertie 1500 leistimulent insertie varsta 6 luni copil

Data aparitiei: 07 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Stimulent de 1.500 lei pentru mamele care revin la munca inainte de implinirea varstei de 6 luni a copilului Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]