Majorarile pensiilor vor fi anuntate atunci cand se decid

majorari pensiimajorare pensie 2022majorarile pensiilor
Majorarile pensiilor vor fi anuntate atunci cand se decid
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat in cadrul sedintei de Guvern care a avut loc in data de 4.10.2021 ca majorarile legate de pensie vor fi anuntate atunci cand sunt deja decise.
 
Conform ministrului, autoritatile nu doresc sa existe speculatii pe aceasta tema, in special legate de procentul de majorare a pensiilor din Romania.
 
In 2022 vor fi marite pensiile, conform Ralucai Turcan:
 
"Avem discutii cu privire la modul cum vor evolua pensiile incepand cu anul viitor, insa ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legata de pensii sa fie anuntata atunci cand ea este deja decisa. Nu voi sustine niciodata speculatii la un procent sau altul legat de majorarea pensiilor. Sistemul de pensii este mult prea afectat si situatia pensionarilor in Romania, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari, este in mare parte dramatica. Daca ne uitam la nivelul pensiei medii de 1.500 de lei in sistemul public de pensii, realitatea este dramatica. Asadar vom anunta cu cat vom indexa pensiile la inceputul anului viitor", a tinut sa adauge ministrul la finalul sedintei de Guvern mai sus mentionate, potrivit Agerpres.
 
Conform ministrului, inca nu s-a stabilit un procent orientativ de crestere a pensiilor, dar se va tine cont de rata inflatiei si de cresterea salariului mediu brut, a mai adaugat Turcan.
 
Ministrul a mai precizat si ca "s-a intensificat simtitor procesul de digitalizare a dosarelor de pensii", existand nu mai putin de 700.000 de dosare digitalizate, in momentul de fata.
 
 

Proiect de lege: Pensionarea la 70 de ani si INTERZICEREA cumularii pensiei cu salariul pentru bugetari

 
Un nou proiect de lege ar putea sa modifice regulile pentru cei care lucreaza in domeniul public, in sensul ca acesta prevede pensionarea optionala la 70 de ani si interzicerea cumularii pensiei cu salariul pentru bugetari.
 
 
Practic, cei care lucreaza la stat vor fi nevoiti sa decida, in momentul in care indeplinesc conditiile de pensionare, daca doresc sa munceasca pana la varsta de 70 de ani sau daca aleg sa iasa la pensie. 
 
ATENTIE! Proiectul va interzice ca cei care beneficiaza de ambele drepturi sa ramana in posesia amandurora. Asa ca acestia vor decide daca vor merge in continuare la serviciu sau se pensioneaza, in termen de maxim 30 de zile.
 
Vorbim despre un proiect de lege care a fost aprobat luni de Senat. Pentru a intra in vigoare, acesta va trebui sa treaca de Camera Deputatilor, sa fie aprobat de presedintele Romaniei si sa fie publicat in Monitorul Oficial...mai multe despre pensie aici >>>
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorari pensiimajorare pensie 2022majorarile pensiilor

Data aparitiei: 05 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Majorarile pensiilor vor fi anuntate atunci cand se decid Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]