Legea salarizarii se schimba. Ce mai pregateste Ministerul Muncii

Isabela Alexe
Isabela Alexe
18 Februarie 2021
18 Februarie 2021
Isabela Alexe
Isabela Alexe
legea salarizarii 2021sporuri bugetarisporuri salariu
Legea salarizarii se schimba. Ce mai pregateste Ministerul Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a facut recent referire la faptul ca desi sporurile sunt in prezent la 13% din totalul cheltuielilor salariale, exista si categorii ocupationale pentru care se acorda sporuri de 85%. 
 
"Per total cheltuieli salariale in momentul de fata nivelul sporurilor reprezinta 13%, din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neaparat foarte mult, insa sunt categorii ocupationale salariale pentru care nivelul sporurilor reprezinta 85%, ceea ce este foarte mult. Rolul nostru ca Ministerul al Muncii este sa ne uitam la ce raportare se fac salariile in plata. Aceste sporuri exista in primul rand in sistemul de sanatate si sistemul de justitie.

Acolo sunt aceste sporuri de 85% si de aceea va spun ca nu putem sa le tratam cu usurinta pentru ca vorbim de fapt de fapt de sporuri care completeaza veniturile celor din sanatate care acum au fost in prima linie a combaterii pandemiei. Si pentru asta ne trebuie foarte multa precautie si intelepciune si sa gasim niste instrumente cu adevarat echitabile care sa stimuleze", a declarat Raluca Turcan in cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul Muncii a confirmat ca se lucreaza la o noua lege a salarizarii, anuntata inca de la inceputul mandatului, si ca aceasta leg ear putea fi realizata in doua luni. Potrivit ministrului, se intentioneaza introducerea unei grile de salarizare pentru institutii cu rol de reglementare precum Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energie (ANRE) sau Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
 
"In primul rand sa se astepte la o perioada de evaluare, o perioada in care in care in spatiul public sa vorbim mai mult despre rolul institutiilor publice si cum putem sa le aducem mai aproape de oameni si, de asemenea, cum sa le crestem performanta. In niciun caz sa nu considere ca le poarta gand rau, ci ne gandim cu totii cum am putea face ca cei care lucreaza in sistemul bugetar sa fie mai motivati sa aduca institutia mai aproape de oameni.

De aceea, in privinta salarizarii n-am sustinut o abordare din aceasta hei-rupista, in care sa spunem "taiem sporurile, ca nu sunt necesare". Ci dimpotriva, o abordare temeinica in care fiecare spor este analizat, incercat sa fie clasat in categoria pentru care a fost creat. Daca sporul respectiv este necesar poate fi pastrat, poate fi pastrat intr-o suma mai mica sau daca nu e necesar poate fi eliminat", a declarat Raluca Turcan.
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]