Ordinul nr. 23/15/2021 al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 73 din 22 ianuarie 2021.
Articolul I
Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 435 din 22 mai 2020, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 1 – Pe durata starii de alerta, in spatiile publice, spatiile comerciale, mijloace de transport in comun si la locul de munca se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in conditiile si cu respectarea Instructiunilor generale privind masurile de igiena, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
2. In anexa „Instructiuni generale privind masurile de igiena", la capitolul I „Portul mastii", punctul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
2. Masuri generale:
Masca trebuie purtata in orice spatiu public, spatii comerciale, mijloace de transport in comun si la locul de munca, pe toata durata prezentei in aceste spatii.
In functie de evaluarea riscului, efectuata de medicul de medicina muncii al unitatii, pot exista unele exceptii, astfel:
a) angajatul este singur in birou;
b) persoana sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare;
c) persoana desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta etc.);
d) prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;
e) copiii cu varsta mai mica de 5 ani.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Salariatii nu pot renunta la perioada de preavizIntrebare: Daca angajatii renunta la perioada de preaviz, este in regula?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
SRL. Ce activitati pot presta administratoriiIntrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori (unul este si asociatul unic) ce tin de obiectul de activitate al societatii (transport alternativ-Bolt) fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<