Relatiile de munca au fost complet schimbate din martie si pana in decembrie, activitatea angajatorilor a fost data peste cap. In 2020 v-ati confruntat cu forme atipice de munca, cu variante diverse ale programului de lucru, concedii medicale in contextul Covid,
zile libere pentru parinti, inregistrari complet noi in Revisal etc. - lucruri extrem de dificil de gestionat si care, din pacate, continua sa nasca alte si alte nelamuriri.
Este important sa participati la acest webinar pentru ca ITM-ul verifica saptamanal 2.000 de angajatori! Fiti pregatit si aflati ce trebuie sa stiti daca va treziti cu inspectorii la usa?
Principalele aspecte vizate de control sunt:
telemunca, timp de lucru, zile libere, concedii medicale, Kurzarbeit – cu mentiunea importanta ca ei stiu cu precizie unde sa isi indrepte atentia, stiu unde apar cel mai frecvent neclaritati.
Care sunt TEMELE abordate?
- Cele mai recente evolutii ale legislatiei muncii
- Forme atipice de munca. Telemunca – intre teorie si practica. Monitorizarea timpului de lucru, inregistrari, probleme de protectia datelor.
- Controalele inspectorilor de munca privind aplicarea legislatiei de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Inspectorii de munca verifica in medie 2000 de angajatori pe saptamana. Cum ne pregatim?
- Dificultatile cumulului de functii. De la concedii de odihna la zile libere platite. Cumulul de contracte de munca la acelasi angajator. Concediul medical la unitatea de baza si la unitatea de cumul.
- Programul de lucru. Ce obligatii avem? Varietati de programe de lucru. Programul de lucru in timpul crizei Covid-19. Kurzarbeit. Programul de lucru decalat si unele neajunsuri practice.
Atentie! Beneficiati de CONSULTANTA SPECIALIZATA!
Aveti posibilitatea sa adresati 2 intrebari pe e-mail (mru@rs.ro), pana pe data de 22 februarie, urmand sa primiti raspunsurile in timpul webinarului.
Incepeti cu dreptul anul 2021 si scapati de grija controalelor ITM!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<