In cadrul evenimentului de prezentare a Planului National de Redresare si Rezilienta, Dragos Petrescu, coordonator in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), a precizat ca Romania ar trebui sa nu aiba salariile mici ca avantaj prezentat pentru atragerea de investitii.
"Apreciem in mod pozitiv faptul ca Guvernul doreste, prin PNRR (Planul National de Redresare si Rezilienta, nr.), sa promoveze investitiile si sa sprijine crearea de noi locuri de munca. Nu ne este, insa, clar, ce tipuri de finantari vor fi disponibile pentru mediul privat, catre ce tipologie de proiecte vor putea merge acestea, sub ce forma - credite sau granturi - sau ce mix de instrumente de finantare aveti in vedere pentru antreprenori. As reaminti aici propunerea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei de infiintare de urgenta a unei Banci de Dezvoltare a Romaniei, o conditie esentiala pentru accesarea pachetelor de finantare existente si propuse la nivelul institutiilor europene in scopul acoperirii necesitatilor specifice Romaniei. Romania trebuie sa inceteze sa mai aiba salarii mici drept principal atu in atragerea de investitii", a explicat Petrescu, citat de Agerpres.
In opinia sa, educatia si sanatatea au nevoie de reforme si investitii importante pentru dezvoltare.
"Consideram ca proiectele de educatie, sanatate si social ar trebuie sa ocupe un loc mai solid in cadrul PNRR. In aceasta perioada de criza au iesit cu atat mai mult la iveala problemele majore pe care le avem in sistemele de educatie si de sanatate si probleme ce tin de nivelul de trai foarte scazut al multor concetateni ai nostri. Membrii CDR considera ca singura sansa a Romaniei la un viitor mai bun la dezvoltare este reforma reala a educatiei si sanatatii", a spus Dragos Petrescu, citat de aceeasi sursa.
In ce priveste Planul National de Redresare si Rezilienta, acesta a amintit ca tara noastra se afla printre primele sase state membre UE care au inaintat deja un plan de dezvoltare si ca exista, la ora actuala, directiile catre reformele structurale necesare.
"Planul National de Redresare si Rezilienta este un instrument vital pentru Romania, ca economie si mai ales ca societate in urmatorii ani. Scopul sau este, pe de o parte sa sprijine statele membre sa atenueze impactul social si economic al pandemiei si pe de alta parte sa ajute economiile si societatile sa fie mai sustenabile, mai reziliente si mai pregatite pentru provocarile si oportunitatile reprezentate de tranzitia verde si de tranzitia digitala. Sunt mandru sa suntem printre primele sase tari din Europa cu acest plan draft prezentat astazi in dezbatere publica, desi credem ca ar fi fost mai eficient ca aceasta dezbatere publica sa inceapa inainte ca Executivul sa elaboreze draftul PNRR supus astazi atentiei. Avem practic directiile catre acele reforme structurale care vor duce la o Romanie mai agila, mai rezilienta, mai puternica in fata unor eventuale viitoare crize, indiferent de natura lor", a explicat Dragos Petrescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Fisa de post pentru infirmierIntrebare: Va rog sa ne ajutati cu o fisa de post pentru infirmiera cod cor 532103.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Reges. StudiiIntrebare: In Reges apar urmatoarele categorii de studii: Medii Medii/Scoala generala Medii cu curs de calificare Medii cu curs de calificare si licenta Medii cu licenta Medii cu licenta sau Scoala profesionala cu licenta NA Postliceale Postliceale/Medii Scoala generala Scoala maistri cu licenta Scoala profesionala cu licenta Studii de scurta durata Superioare Superioare cu licenta Vrea sa va intreb: 1. unde incadram studiile de master 2. unde incadram studiile de 8 clase (la Scoala generala sau la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<