Cei cu ani lipsa din stagiul de cotizare pentru pensie si-i vor putea recupera

recuperare ani stagiu cotizaremodificare legea pensiilorreducere varsta pensionare mame copii
Cei cu ani lipsa din stagiul de cotizare pentru pensie si-i vor putea recupera
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a explicat recent ca are in vedere o propunere pentru Legea pensiilor prin care persoanele carora le lipsesc ani din stagiul de cotizare pentru pensie sa aiba posibilitatea de a acoperi acei ani.
 
"Prima modificare (la Legea pensiilor, n.r.) pe care as intentiona sa o fac este legata de posibilitatea oamenilor de a-si cumpara, adica de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Sunt persoane care mi-au semnalat acest lucru, mi-au adus in atentie faptul ca ar avea disponibilitate constatand ca din toata perioada de stagiu minimal de cotizare le lipsesc cativa ani si ar fi dispusi sa ii acopere in acest moment. Ar fi o potentiala modificare pe care o voi pune in dezbatere publica, voi vedea reactiile si ulterior voi decide", a explicat ministrul Muncii saptamana aceasta la TVR, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul a precizat ca exista inclusive solicitari pentru a acorda o reducere a varstei de pensionare pentru mamele cu mai multi copii.
 
"Sunt mai multe solicitari din partea oamenilor de a acorda o atentie sporita mamelor cu mai multi copii in sensul de reducere a varstei de pensionare. Sunt in zona unor modificari cerute de oameni si mi se par corecte, juste", a spus ministrul, conform aceleiasi surse.
Majorarea pensiilor se va face de la 1 septembrie, conform ministrului, insa procentul de crestere depinde de situatia incasarilor la buget.
 
"Toata determinarea Cabinetului este ca pensiile sa creasca, sa fie centrul deciziei pe care o vom lua cu privire la rectificarea bugetara anuntata in maximum doua saptamani. Suntem determinati sa fie cresterea de la 1 septembrie. Procentul este cel pe care il va prezenta Ministerul Finantelor dupa ce va prezenta situatia incasarilor la buget. (...) Trebuie gasite resurse pentru a asigura o crestere a pensiilor nu numai anul acesta. Mi se pare o tragedie sa maresti doar dintr-un alt calcul decat cel rational, respectiv ceea ce poate suporta bugetul si peste un an sa anunti oamenii ca nu se poate sustine cresterea", a mai spus ministrul citat.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recuperare ani stagiu cotizaremodificare legea pensiilorreducere varsta pensionare mame copii

Data aparitiei: 05 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cei cu ani lipsa din stagiul de cotizare pentru pensie si-i vor putea recupera Nota: 4.04 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]