Zile libere 2021. Calendarul sarbatorilor legale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pana la noi modificari, zilele libere legale in 2021 sunt similare celor din calendarul sarbatorilor legale anuntate pentru anul 2020. Astfel, beneficiem in calitate de angajati de zile libere legale in 2021 in cuantum similar celor de anul viitor. 

Chiar daca nu suntem in topul tarilor cu cele mai multe sarbatori legale (Austria si Norvegia sunt doar unele dintre tarile care ne intrec la acest capitol), angajatii romani nu stau nici rau din acest punct de vedere deoarece zilele libere legale din 2021 sunt destul de numeroase si permit prelungirea unor vacante pe care le putem programa din timp. 

Pana la acest moment nu au fost anuntate noi zile libere, cu exceptia ultimei intrate in acest clasament si anume "Vinerea Mare", adica vinerea de dinainte de Paste.

Astfel, inclusiv in 2021, cel putin pana la momentul de fata, exista 15 zile libere declarate prin lege. In 2020 doar 11 zile au picat in cursul saptamanii, iar restul de 4 au fost in zile de in weekend.


Aici puteti vedea care sunt si zilele libere din 2020. Click AICI >>>


Zile libere 2021. Iata calendarul sarbatorilor LEGALE:

Data Zi Sarbatori legale
1 ianuarie miercuri Anul Nou
2 ianuarie joi A doua zi dupa Anul Nou
24 ianuarie vineri Ziua Unirii Principatelor Romane
30 aprilie vineri Vinerea mare
2 mai duminica Paste Ortodox
3 mai luni A doua zi de Paste Ortodox
1 mai vineri Ziua Muncii
1 iunie luni Ziua Copilului
20 iunie duminica Rusalii
21 iunie luni A doua zi de Rusalii
15 august sambata Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie luni Sfantul Andrei
1 decembrie marti Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie vineri Craciunul
26 decembrie sambata A doua zi de Craciunul



Mai multe zile LIBERE pentru romani, in viitorul apropiat


In comparatie cu alte state ale Uniunii Europene, Romania are mai putine zile libere legale, asa ca aceasta chestiune va fi rezolvata pe viitor. Alte tari au si 17 sau 18 zile libere pe an ( Belgia, Lituania si Cipru), asa ca Romania va trebui sa ajunga la acest nivel, in curand.


Cine poate beneficia de aceste zile libere?


Este demn de mentionat ca nu toate sarbatorile legale pica in timpul saptamanii, iar in unele dintre aceste zile anumiti lucratori pot fi chemati la serviciu. Discutam de cei care lucreaza in medii in care activitatea nu poate fi intrerupta din pricina specificului activitatii, asa ca in acest caz prevederile art. 139 NU se aplica.


Acestia vor fi compensati cu timp liber in urmatoarele 30 de zile sau vor beneficia de un spor la salariu care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru, potrivit prevederilor art.142 din Codul Muncii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe

Data aparitiei: 07 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Zile libere 2021. Calendarul sarbatorilor legale Nota: 2.63 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]