Certificatul de concediu medical electronic si eliminarea OBLIGATIEI de a aplica stampila

Isabela Alexe
Isabela Alexe
28 Iunie 2019
28 Iunie 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
certificat medical electronicstampilare certificat medical electronicOG 17/2015OUG 158/2005
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va readucem aminte ca potrivit art. 11 alin. (1) din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratii beneficiaza de concedii si indemnizatii, in baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementarilor in vigoare.

ATENTIE!

Medicii prevazuti la alin. (1) pot completa certificatele de concediu medical atat pe suport hartie, cat si electronic si le pot transmite pe suport hartie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta angajatorilor/persoanelor in drept, dupa caz.

Certficatele de concediu medical care sunt transmise prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre medicii care le elibereaza, sunt semnate de acestia cu semnaturi electronice calificate (art. 11 alin. (4) din OUG 158/2005).


"Primim in ultima perioada foarte multe certificate medicale care sunt emise fara stampila unitatii sau fara parafa medicului emitent. Avand in vedere OUG 158/2005, Ordinul 233/2006, precum si Ordinul 876/824/2017, art. 1, va rugam sa ne precizati daca un certificat medical emis fara stampila unitatii emitente sau parafa medicului emitent poate fi platit, sau nu, de catre angajator."


In ceea ce priveste aplicarea stampilei pe documente, eliminarea obligatiei de a aplica stampila pe documente a fost introdusa prin OG 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 540 din 20 iulie 2015.


IMPORTANT:

Asadar, de 4 ani nu mai exista obligatia de a aplica stampila pe documente.

Conform art. V alin. (1) din OG 17/2015, persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice.

La alin. (2) se prevede ca persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea.

Conform art. V alin. (3) la data intrarii in vigoare a acestei ordonante s-au abrogat toate prevederile legale referitoare la obligatia aplicarii stampilei de catre persoanele si entitatile prevazute la alin. (1) si (2).


Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>



 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]