Cumul de functii aferente aceluiasi cod COR! Cum se opereaza in REVISAL

cumul de functii revisalrevisal cod cor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Specificam inca de la inceput ca, art. 35 din Codul muncii reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator sau la angajatori diferiti in baza mai multor contracte individuale de munca. 


 
 
In acest context, un salariat poate avea doua sau mai multe contracte individuale de munca, la acelasi angajator, iar acesta va beneficia de salariul corespunzator pentru fiecare dintre functii.



 
ATENTIE: Un salariat poate incheia mai multe contracte individuale de munca la acelasi angajator pentru functii DIFERITE.


 
 
Asadar, ce poate face un angajator care ii ofera doua functii aceluiasi angajat? Cum se opereaza acestea in REVISAL, in special daca cele doua functii sunt inregistrate cu acelasi cod COR?


 
 
In speta, vom analiza o serie de intrebari din cadrul site-ului PortalCodulMuncii.ro: "Am un salariat care este Sef department marketing cu norma intreaga. Se doreste numirea aceleiasi persoane, ca sef department dezvoltare, cu 4 ore/zi, Se modifica norma pentru contractul unde el e Sef departament marketing si va avea norma cu 4 ore. Prin urmare programul de lucru devine 8-12 Sef departament marketing, 12-16 sef departament dezvoltare. Pentru contractul existent unde el are functia de sef departament dezvoltare - in revisal e inregistrat cu cod cor 111223 sef departament. Astfel ca si pentru functia din cel de-al 2 lea departament in revisal va aparea acelasi cod cor 111223 sef departament negasind ceva distinct. (...) Cum procedez in aceasta situatie? Pot sa ii fac un al 2 lea contract pentru aceeasi functie? Pot sa operez in revisal si sa am 2 contracte cu acceasi functie si cod cor?"



 
 
In primul rand, vom mentiona ca cele doua functii de sef departament pentru care este prevazut un cod COR nu pot fi cumulate de aceeasi persoana, intrucat o singura persana poate cumula doar functii diferite.


 
 
Cum se poate proceda in aceasta situatie: modificarea denumirii si atributiilor uneia dintre cele doua functii


 
 
Pentru a rezolva aceasta situatie, angajatorul are posibilitatea de a modifica denumirea si atributiile uneia dintre cele doua functii, ar putea alege codul COR aferent ocupatiei manager marketing (cod COR 122107) sau orice alta ocupatie de conducere in domeniul dezvoltarii care se potriveste atribuiilor efectiv exercitate. 


 
 
Alta solutie ar fi delegarea aceluiasi salariat, pe perioada determinata, si atributiile aferente celuilalt post.

 
 
 
Totusi, delegarea de atributii si competente nu se poate evita sau disimula cumulul de functii, astfel ca delegarea de atributii ar trebui sa aiba caracter temporar, atributii care vor completa fisa postului aprobata initial si care trebuie sa corespunda pregatirii profesionale aferenta salariatului caruia ii vor fi delegate.


 
 
In acest context, delegarea de atributii poate fi realizata numai in masura in care persoana in cauza exercita in prezent o functie similara celei ale carei atributii urmeaza a fi delegate, pe perioada temporara si numai in masura in care persoana dispune de calificarea necesara, prin incheierea unui act aditional si emiterea unei decizii administrative.


 
 
 
Citeste mai multe pe PortalCodulMuncii



 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cumul de functii revisalrevisal cod cor

Data aparitiei: 07 Martie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cumul de functii aferente aceluiasi cod COR! Cum se opereaza in REVISAL Nota: 3.13 din 5 - 16 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]