Deseurile de echipamente electrice si electronice, cum ar fi computerele, televizoarele, frigiderele si telefoanele mobile, reprezinta fluxurile de deseuri cu cea mai rapida crestere din UE si se preconizeaza ca vor creste la peste 12 milioane de tone pana in 2020.
In cazul in care nu sunt gestionate in mod corespunzator, aceste deseuri pot provoca probleme de sanatate si de mediu majore datorita continutului lor de substante periculoase. Estoniei i se trimite o scrisoare din cauza deficientelor care includ definitii incomplete ale termenilor-cheie, lipsa de claritate in ceea ce priveste obligatiile care le revin producatorilor, precum si nesolicitarea de dovezi pentru cazul in care deseurile de echipamente electrice si electronice sunt exportate in tari din afara UE.
Comisia trimite Romaniei o scrisoare de punere in intarziere din cauza unor dispozitii inexacte si a unei reflectari incomplete a legislatiei UE, a unor inconsecvente in ceea ce priveste centrele de colectare si a absentei unei dispozitii specifice care sa impuna ca toate deseurile de echipamente electrice si electronice colectate separat sa fie tratate in mod corespunzator. Estonia si Romania au la dispozitie doua luni pentru a raspunde; in caz contrar, Comisia poate decide sa trimita un aviz motivat.
ATENTIE!
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
250 Modele Fise de Post
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Prin pachetul sau lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana („Comisia”) urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor >>>
Managementul deseurilor din firma dvs. este strict responsabilitatea dvs.? Atunci, cu siguranta stiti ca stati pe o bomba cu ceas, detalii aici >>>
Pentru ca:
- neregulile privind managementul deseurilor sunt aspru sanctionate de legislatia in vigoare (nu mai putin de 10 acte normative specifice va reglementeaza activitatea!) cu amenzi ce ating si 40.000 lei!
- mai mult, amenzile sunt cumulative, asa ca, daca nu stiti ce cere Legea nr. 211/2011, va puteti trezi si cu amenzi de peste 100.000 lei!
- anumite incalcari ale legislatiei de profil in vigoare se pedepsesc cu ani grei de inchisoare!...detalii aici >>>