Stiati ca 90% dintre reprezentantii companiilor declara ca intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu?
Bugetul firmei dvs. depinde si de cat de bine administrati deseurile. Pentru a evita amenzi de minimum 5000 de lei, este nevoie sa respectati cu simt de raspundere legislatia privind modul de a gestiona deseurile.
Ghid Managementul deseurilor:
elimina riscul sanctiunilor penale
elimina riscul amenzilor
- va ofera formulare editabile si modele de calcul al contributiilor si al valorificarii deseurilor;
- spete si exemple practice pentru aplicarea normelor legislative privind gestionarea deseurilor
...detalii aici >>
"Am folosit de multe ori ghidull! Este explicat acolo exact care-s modificarile legislatiei, cum ne afecteaza, cum trebui sa completez declaratiile, cum sa gestionezi exceptiile si tot asa. De exemplu, nu stiam ca trebuie sa declari exact cantitatea de gunoi produsa. Eu stiam ca noi colectam gunoiul selectiv si ca vine masina si ia gunoiul. Aveam si angajat responsabil cu gestionarea deseurilor, ca asa zice legea. Riscam o amenda de vreo 15.000 de lei. M-a ajutat tare mult lucrarea asta! Multumesc!"
Cezar D., antreprenor, Iasi
Legislatia privind gestionarea deseurilor cuprinde multe acte normative, dintre care amintim:
Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor
Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje
OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu
HG nr. 856/2002, privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile
HG nr. 1061/2008 privind transportul deseurilor pe teritoriul Romaniei
Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje
OUG nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice
HG nr. 1132/2008, privind deseurile din baterii si acumulatori
HG nr. 235/2007, privind gestionarea uleiurilor uzate
HG nr. 349/2005, privind depozitarea deseurilor
HG nr. 942/2017 privind aprobarea Planului national de gestionare a deseurilor
OUG nr. 74/2018
Legea nr. 143/2018
Toate aceste acte normative prevad sanctiuni cu amenzi de peste 1.000 de lei.
De aceea, va recomandam sa investiti intr-un ghid care sa va scape de grija amenzilor sau erorilor inevitabile. Ghidul Managementul Deseurilor va ofera toate informatiile necesare despre obligatiile dvs. in calitate de producator sau detinator de deseuri, termenele pentru depunerea documentelor catre autoritatile desemnate, precum si despre drepturile dvs.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<