Stiati ca 90% dintre reprezentantii companiilor declara ca intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu?
Bugetul firmei dvs. depinde si de cat de bine administrati deseurile. Pentru a evita amenzi de minimum 5000 de lei, este nevoie sa respectati cu simt de raspundere legislatia privind modul de a gestiona deseurile.
Ghid Managementul deseurilor:
elimina riscul sanctiunilor penale
elimina riscul amenzilor
- va ofera formulare editabile si modele de calcul al contributiilor si al valorificarii deseurilor;
- spete si exemple practice pentru aplicarea normelor legislative privind gestionarea deseurilor
...detalii aici >>
"Am folosit de multe ori ghidull! Este explicat acolo exact care-s modificarile legislatiei, cum ne afecteaza, cum trebui sa completez declaratiile, cum sa gestionezi exceptiile si tot asa. De exemplu, nu stiam ca trebuie sa declari exact cantitatea de gunoi produsa. Eu stiam ca noi colectam gunoiul selectiv si ca vine masina si ia gunoiul. Aveam si angajat responsabil cu gestionarea deseurilor, ca asa zice legea. Riscam o amenda de vreo 15.000 de lei. M-a ajutat tare mult lucrarea asta! Multumesc!"
Cezar D., antreprenor, Iasi
Legislatia privind gestionarea deseurilor cuprinde multe acte normative, dintre care amintim:
Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor
Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje
OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu
HG nr. 856/2002, privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile
HG nr. 1061/2008 privind transportul deseurilor pe teritoriul Romaniei
Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje
OUG nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice
HG nr. 1132/2008, privind deseurile din baterii si acumulatori
HG nr. 235/2007, privind gestionarea uleiurilor uzate
HG nr. 349/2005, privind depozitarea deseurilor
HG nr. 942/2017 privind aprobarea Planului national de gestionare a deseurilor
OUG nr. 74/2018
Legea nr. 143/2018
Toate aceste acte normative prevad sanctiuni cu amenzi de peste 1.000 de lei.
De aceea, va recomandam sa investiti intr-un ghid care sa va scape de grija amenzilor sau erorilor inevitabile. Ghidul Managementul Deseurilor va ofera toate informatiile necesare despre obligatiile dvs. in calitate de producator sau detinator de deseuri, termenele pentru depunerea documentelor catre autoritatile desemnate, precum si despre drepturile dvs.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Aplicarea facilitatilor in sectorul constructiiIntrebare: O societate desfasoara activitate conform codului CAEN 4120 a Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. In anul 2019 societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 5.083.954 lei, din care cifra de afaceri aferenta constructiilor este de 3.859.577 lei. In acest caz, in anul 2019 cifra de afaceri din constructii este inferioara pragului de 80% din cifra de afaceri (4.067.163 lei). In anul 2020, intrucat in anul precedent societatea nu a indeplinit conditiile, activitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii privind stabilirea drepturilor salarialeIntrebare: O societate cu obiect de activitate Restaurante 5611, desfasoara activitatea in zile lucratoare si in weekend si salariatii primesc spor de weekend proportional cu perioada lucrata conform CIM. La intocmirea pontajului de catre administratorul restaurantului, exista situatia in care un salariat a efectuat doar 18 zile din numarul de zile lucratoare din luna respectiva, exemplu 21 zile lucratoare in acea luna. Administratorul restaurantului doreste sa plateasca salariu de baza intreg (salariu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<