Unul dintre aceste motive consta tocmai in faptul ca exista din ce in ce mai multi varstnici, iar povara pusa pe umerii tinerilor care trebuie sa sustina pensionarii este din ce in ce mai mare. Asa ca, imbatranirea populatiei sta la baza acestui aspect.
In acest context, se pare ca varsta medie de pensionare va creste cu aproximativ doi ani in tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, conform Bloomberg (OCDE), citat de Ziarul Financiar.
Unde se asteapta ca varsta de pensionare sa creasca? Este vorba despre tari precum Olanda, Italia si Danemarca. In acest context, doar cateva dintre tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica vor avea varste de pensionare sub 65 de ani, pana in 2060.
Costul pensiilor publice incepe sa creasca in unele dintre cele mai mari membre ale OCDE, tocmai de aceea autoritatile vor sa ia masuri, in acest sens.
Desigur ca exista si tari unde se vor semnala scaderi ale costului de pensionare, cum ar fi Grecia. Asadar, OCDE mentioneaza in studiile sale ca tarile membre trebuie sa faca anumite modificari pentru a se stabiliza sistemele de pensii, avand in vedere ca factorii demografici si schimbarea naturii muncii impun anumite modificari.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Legea pensiilor: nu avem de gand sa egalizam varsta de pensionare in Romania
Olguta Vasilescu a declarat ca in Romania nu se va egaliza varsta de pensionare, intre barbati si femei, avand in vedere ca nu exista aceleasi standarde ca in alte tari ale Uniunii Europene. De asemenea, Romania nu este inca pregatita pentru a creste varsta de pensionare spre 70 de ani, pentru a urmari trendul european.
Ministrul muncii a declarat, pentru un post de televiziune ca...citeste mai multe despre pensionare aici >>>