Stimularea stagiilor de ucenicie in Europa. Ce hotarare a adoptat Comisia Europeana

Mara Dobrin
Mara Dobrin
06 Octombrie 2017
06 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
stagiu de uceniciestagiu ucenicie europa
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stagiile de ucenicie in Europa ar putea deveni un eveniment eficace si constant, pentru candidatii din cadrul Uniunii Europene, iar in acest sens Comisia Europeana (CE) a adoptat o propunere importanta.

Este vorba despre o initiativa, care contine 14 criterii esentiale pe care statele membre trebui sa le respecte, pentru ca stagiile de ucenicie sa fie calitative si eficace.

Initiativa va contribui la cresterea sanselor de angajare si la dezvoltarea personala a ucenicilor. Asadar, va rezulta o forta de munca de calitate, adaptata la nevoile pietei muncii, transmite CE intr-un comunicat de presa, conform Agerpres.


"Stagiile de ucenicie reprezinta adesea rampa necesara unui tanar pentru propulsarea in cariera. Astazi venim cu propuneri pentru a imbunatati in continuare aceasta experienta valoroasa de formare, astfel incat ea sa aduca beneficii atat angajatorilor, cat si celor care studiaza. Respectand, in acelasi timp, diversitatea sistemelor de educatie si formare din statele membre, principalul nostru obiectiv este sa facilitam integrarea tinerilor pe piata fortei de munca", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedinte pentru moneda euro si dialog social.


Criterii de invatare si a conditiilor de munca

Conform comunicatelor de presa puse la dispozitie de CE, se pare ca au fost stabilite sapte criterii pentru invatare si conditii de munca, pentru evaluarea calitatii si a eficacitatii unui program de ucenicie: contract scris, rezultate ale invatarii, sprijin pedagogic, componenta locului de munca, plata si/sau compensatie, protectie sociala, conditii de munca, de sanatate si de siguranta.


In acest sens, mai sunt propuse alte sapte criterii pentru conditiile-cadru: cadrul de reglementare, implicarea partenerilor sociali, acordarea de sprijin pentru intreprinderi, parcursuri flexibile si mobilitate, orientare profesionala si sensibilizare, transparenta, asigurarea calitatii si monitorizarea absolventilor.


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]