Care sunt conditiile de prelungire CIM incheiat pe durata determinata?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
27 Noiembrie 2017
27 Noiembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
prelungire CIM perioada determinataCIM prelungire
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contractului individual de munca (CIM) poate ridica multe semne de intrebare, iar angajatorul trebuie sa fie la curent cu prevederile din Codul Muncii.

Atunci cand vine vorba de legislatia in vigoare in ceea ce priveste angajatorii, exista inca multe semne de intrebare din partea acestora, iar inregistrarea diverselor spete in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) le da batai de cap multora.

Dar nu doar acest aspect este controversat. Orice angajator trebuie sa stie si care sunt conditiile de prelungire a unui CIM incheiat pe durata determinata.

Iata ce se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro: "Cate acte aditionale (act aditional prelungire contract individual de munca) se pot face la un contract individual de munca?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


In ceea ce priveste prelungirea CIM, este demn de mentionat ca art. 82 alin. (3) din Codul muncii prevede ca poate fi prelungit dupa expirarea termenului initial pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Contractul va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, deci chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii.

Fata de imprejurarea ca prevederile din Codul muncii nu mai limiteaza la acest moment printr-o prevedere expresa numarul de prelungiri care se pot efectua inauntrul termenului maxim de 36 de luni, exista practica, de a se prelungi CIM pe durata determinata fara nici o limita in privinta numarului actelor aditionale incheiate pentru aceasta inauntrul unui termen de 36 luni.

CIM se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege. Aceste cazuri sunt identificate in cuprinsul art. 83 din Codul muncii, contractul individual de munca putand fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:

a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei
in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>






 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]