Firmele vor putea actiona ca agenti de mediere, pentru a le gasi de munca zilierilor

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
16 Iunie 2017
16 Iunie 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
munca zilieri 2017agenti de mediere zilierimunca zilieri 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unui proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, pus in dezbatere publica de site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale (MMJS) firmele vor putea actiona ca agenti de mediere, pentru a le gasi de munca zilierilor, acolo unde este nevoie.


Practic, aceste firme vor fi cei care ii pun in legatura pe zilieri cu beneficiarii, adica cei care au nevoie de personal care presteaza o astfel de munca. Firmele care sunt deja autorizate in acest sens vor putea veni in ajutorul zilierilor, dar fara a pretinde bani de la acestia.

IMPORTANT! Firmele care presteaza astfel de servicii nu au nevoie de o autorizatie speciala, in acest sens, ci trebuie doar sa anunte autoritatile compentente de aceste aspecte. Altfel risca sa primeasca amenzi contraventionale aspre.


Agentiile de mediere intre cererea si oferta de munca zilieri pot fi:

  •     acele societati cu personalitate juridica infiintate pe teritoriul Romaniei in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, care au ca obiect de activitate "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca" - cod CAEN 7810;
  •     societatile cu personalitate juridica infiintate in alte state membre ale Uniunii Europene sau in Spatiul Economic European (ce cuprinde, pe langa statele membre ale Uniunii, Islanda, Lichtenstein si Norvegia), care au fost supuse sau nu unei conditii de acreditare sau autorizare pentru prestarea de servicii de mediere in statul de infiintare si care se stabilesc cu caracter permanent in Romania sau presteaza transfrontalier astfel de servicii la noi, temporar sau ocazional.


Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]