Salariile medii ale romanilor sunt in crestere, iar acest lucru este ilustrat de studiile in domeniu. In acest sens, in anul 2016, mai bine de 60.000 de angajati din Romania castigau salarii de peste 5.000 de lei brut pe luna, acestia reprezentand 9% din totalul celor aproximativ 4 milioane de salariati din Romania, care lucreaza cu norma intreaga.
In acest context, angajatii cu venituri salariale care depaseau 5.000 de lei brut pe luna au castigat de 1,7 ori mai mult decat un angajat obisnuit care castiga un salariu mediu, in 2016, informeaza Ziarul Financiar.
Ce posturi ocupa angajatii care au venituri de peste 5.000 lei Asadar, in acest sens, s-a observat ca angajatii care castiga mai mult de 5.000 de lei brut pe luna ocupa, in cele mai multe cazuri, posturi de specialisti seniori sau de middle management.
Iata in ce domenii de activitate
salariile medii au depasit 5.000 de lei brut pe luna, in 2016: IT, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, fabricarea produselor de cocserie, serviciile anexe extractiei, banci, asigurari, transporturi aeriene, fabricarea produselor din tutun si activitatile de editare. Salariile au crescut constant in ultimii zece ani
Statisticile mai evidentiaza ca ponderea angajatilor cu salarii de peste 5.000 de lei brut pe luna a crescut constant in ultimii zece ani, cu exceptia perioadei 2009-2010, cand efectele crizei financiare din 2008 s-au resimtit cel mai puternic.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<