Reincadrarea in functie cu studii superioare. Ce se petrece cand angajatul nu are competentele specifice, pentru functia pe care o ocupa

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
10 Noiembrie 2016
10 Noiembrie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
reincadrare functie studii superioareclasificarea ocupatiilorcompetente specifice post
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exista multi angajati care ocupa functii pentru care nu detin, aparent, competenetele specifice, dat fiind faptul ca nu au documente care sa ateste acest fapt.



 
In acest sens, un angajator se poate intreba cum poate proceda in acest sens. Este legala incadrarea pe o anumita functie chiar daca angajatul nu are studii specifice in domeniu?
 


 
"Am un angajat full time care ocupa intern functia de Specialist support IT si in CIM are functia de operator calculator (COR 351101). El are studii superioare in domeniul bancar (ASE) si doreste sa fie incadrat pe o functie cu studii superioare - Consultant in informatica (COR 251901). Este legal sa il incadrez pe aceasta functie chiar daca nu are studii superioare in domeniu?", intrebare adresata in PortalCodulMuncii.ro
 


 
In primul rand trebuie specificat ca, pentru a putea ocupa o anumita ocupatie, persoana in cauza trebuie sa faca dovada detinerii competentelor necesare indeplinirii atributiilor specifice postului respectiv.


 
 
Orice persoana poate fi angajata intr-o functie/meserie existenta in Clasificarea Ocupatiilor din Romania, precizandu-se totodata in contractul individual de munca si codul COR corespunzator.
 


 
In acest context, formarea profesionala a persoanelor constituie unul din elementele care stau la baza angajarii acestora. 

 

 
Avand in vedere ca ocupatia mentionata mai sus face parte din subgrupa 25 Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor, respectiv acei specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor care efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consiliere si imbunatatesc sistemele de tehnologia informatiei,etc, apreciem ca pentru a exercita una din aceste ocupatii persoana in cauza trebuie sa detina competentele specifice, dovedite cu diplome de studii. 


 
 
In acest context, studiile necesare detinute de aceste persoane incadrate in subgrupa 25 trebuie sa faca dovada detinerii respectivelor competente.
 

 
 
Mai multe poti citi pe PortalCodulMuncii


 
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<

ARTICOLE SIMILARE

Reincadrarea in functie cu studii superioare. Ce se petrece cand angajatul nu are competentele specifice, pentru functia pe care o ocupa

Mai multe articole despre competente specifice post

 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]