Reincadrarea in functie cu studii superioare. Ce se petrece cand angajatul nu are competentele specifice, pentru functia pe care o ocupa

reincadrare functie studii superioareclasificarea ocupatiilorcompetente specifice post
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exista multi angajati care ocupa functii pentru care nu detin, aparent, competenetele specifice, dat fiind faptul ca nu au documente care sa ateste acest fapt.



 
In acest sens, un angajator se poate intreba cum poate proceda in acest sens. Este legala incadrarea pe o anumita functie chiar daca angajatul nu are studii specifice in domeniu?
 


 
"Am un angajat full time care ocupa intern functia de Specialist support IT si in CIM are functia de operator calculator (COR 351101). El are studii superioare in domeniul bancar (ASE) si doreste sa fie incadrat pe o functie cu studii superioare - Consultant in informatica (COR 251901). Este legal sa il incadrez pe aceasta functie chiar daca nu are studii superioare in domeniu?", intrebare adresata in PortalCodulMuncii.ro
 


 
In primul rand trebuie specificat ca, pentru a putea ocupa o anumita ocupatie, persoana in cauza trebuie sa faca dovada detinerii competentelor necesare indeplinirii atributiilor specifice postului respectiv.


 
 
Orice persoana poate fi angajata intr-o functie/meserie existenta in Clasificarea Ocupatiilor din Romania, precizandu-se totodata in contractul individual de munca si codul COR corespunzator.
 


 
In acest context, formarea profesionala a persoanelor constituie unul din elementele care stau la baza angajarii acestora. 

 

 
Avand in vedere ca ocupatia mentionata mai sus face parte din subgrupa 25 Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor, respectiv acei specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor care efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consiliere si imbunatatesc sistemele de tehnologia informatiei,etc, apreciem ca pentru a exercita una din aceste ocupatii persoana in cauza trebuie sa detina competentele specifice, dovedite cu diplome de studii. 


 
 
In acest context, studiile necesare detinute de aceste persoane incadrate in subgrupa 25 trebuie sa faca dovada detinerii respectivelor competente.
 

 
 
Mai multe poti citi pe PortalCodulMuncii


 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reincadrare functie studii superioareclasificarea ocupatiilorcompetente specifice post

Data aparitiei: 10 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reincadrarea in functie cu studii superioare. Ce se petrece cand angajatul nu are competentele specifice, pentru functia pe care o ocupa Nota: 3.36 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Reincadrarea in functie cu studii superioare. Ce se petrece cand angajatul nu are competentele specifice, pentru functia pe care o ocupa

Mai multe articole despre competente specifice post
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]