Cum sa te motivezi la locul de munca? Iata singurul lucru pe care trebuie sa il faci

Maria Nicutar
Maria Nicutar
20 Aprilie 2015
20 Aprilie 2015
Maria Nicutar
Maria Nicutar
cum te motivezi la muncamotivatie la muncamotivare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Da-ti demisia si gaseste locul de munca unde poti veni cu placere. Acesta este sfatul pe care il voi da intotdeauna oricui doreste sa inteleaga ca nimic in viata nu trebuie fortat, nici in viata personala si nici in cea profesionala.
 
Asa cum spun foarte multi experti in domeniul managementului resurselor umane, nu noi ne alegem pasiunile. Ele ne aleg pe noi. Iar apoi noi suntem datori sa le urmam pana in punctul in care vor face parte integranta din noi. Vom deveni un tot unitar, un intreg pe care nu il poti corupe.
 
Citesc foarte des articole in care autorii ofera tot felul de strategii, trucuri si sfaturi care sa ajute cititorii sa castige un plus de motivatie la locul de munca. De parca ar rezista in timp...
 
Adevarul este ca proba timpului nu o trec decat angajatii care lucreaza acolo unde trebuie, unde isi pot urma pasiunea, unde pot depune eforturi in directia in care isi vor gasi menirea, scopurile nobile.
 
Greseli majore in cariera:
 
  • Sa fugi dupa bani. Fugi dupa pasiuni si banii vor urma, fara sa depui eforturi supraomenesti, fara sa simti ca munca te oboseste.
  • Sa crezi ca nu exista pasiune la locul de munca si ca din start, orice munca presupune neplacere. O gandire asa de sterila nu are unde sa duca bine.
  • Sa crezi ca ai timp. Nu ai timp de pierdut. Nu ai niciodata timp sa faci ceea ce iti place mai tarziu. Nu ai niciodata timp sa devii cel mai bun din domeniu. Luptele care conteaza pentru tine trebuie sa inceapa acum, din momentul prezent. Nu te incredere prea mult in luptele de maine. Acelea sunt total nesigure.
  • Sa speri ca vei castiga la loterie si atunci nu va mai trebui sa dai explicatie pentru ultimii 5 ani in care nu ai pus nimic nou si bun la CV. De dat explicatie nu vei da nimanui, doar tie. Esti unicul responsabil pentru ce faci. Tot tu vei culege roadele muncii tale. Ai grija sa ai ce culege.
 
La final, sa recapitulam. Cum te motivezi la locul de munca? Incepi cu identificarea unui loc de munca pe care sa il iubesti. Acolo se afla motivatia, ca un soare langa care simti ca te incalzesti perfect. La toate celelalte locuri de munca vei gasi cate un calorifer subred, un resou care scoate fum sau cate o lumanare care sta sa se stinga.
 
Sa aveti succes si curaj sa gasiti ce cautati in profesiile voastre!


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]