Sunt numeroase semnale pe care, daca le-ai traduce corect, ai putea miza in incercarea de a-ti gasi rapid un nou loc de munca.
Asa se face ca unii afla abia in momentul cu pricina ca nu vor mai face parte din echipa. Lacrimi pentru unii, tragedie pentru altii, un zambet in coltul gurii pentru altii. Nu de alta, dar stiau de ceva timp si deja sunt in discutii concrete cu doi potentiali angajatori.
Sunt deja siguri ca au un loc de munca asigurat, doar ca inca nu s-au decis unde sa plece, unde le surade mai mult viitorul. Dar nu dispera. Au intrat intr-o stare de disconfort acum 2 luni, cand au realizat ca sunt, fara vointa lor, pusi pe picior de plecare.
Cateva semnale ca angajatorii nu ne mai vor prin preajma:
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
250 Modele Fise de Post
1. Proiectele noastre nu mai atrag investitii de ceva timp, din partea lor. Nu ne mai acorda atentie, timp, bani si entuziasm. Afla in treacat ce avem de spus despre proiectele noastre dar se vede ca interesul lor este scazut. Si daca proiectele noastre mor, de cele mai multe ori joburile noastre nu sunt sigure deloc.
2. Sefii nu ne mai dau atentie. Le vrem atentia si nu pentru ca ne credem pe o scena dintr-un film new yorkez, ci pentru ca sunt cei mai importanti oameni de la locul de munca. Si daca suntem neimportanti pentru ei, deja restul nu mai conteaza.
3. Ideile noastre sunt ignorate. Avem idei si uneori le consideram slabute. Dar sunt si momente in care le consideram geniale. Din pacate, daca nu mai suntem pe lista angajatilor platiti si peste jumatate de an, ideile noastre nu mai sunt importante.
4. Taieri salariale. Ti-au taiat din salariu? Nu esti singurul. Suntem multi in situatia in care salariile ni se taie. Este si primul semnal ca ceva merge tare prost in privinta ta si ca nu esti apreciat pentru munca ta, cel putin nu indeajuns incat sa ti se mareasca sau sa ti se pastreze salariul cel putin asa cum este acum. Rezultatele tale lasa de dorit si nu iti justifica salariul.
5. Sefii "uita" sa iti comunice diverse informatii mai mult sau mai putin importante. Nu iti mai sunt comunicate din simplul motiv ca nu te vor mai afecta mult timp schimbarile care sunt pe cale sa se produca sau care s-au produs deja. Asa ca nu este deloc de mirare cand afli ultimul lucruri importante.
6. Sefii iti cer inapoi telefonul de serviciu, masina si alte echipamente cu care te-au dotat cand te-au considerat o bijuterie pentru companie. Din moment ce ti le iau, cel mai probabil au de gand sa te concedieze.
7. Sefii te ignora complet. Ai o problema cu modul in care se comunica intre un departament si divizia ta? Crezi ca biroul tau este prost pozitionat si vrei sa schimbi ceva? Crezi ca exista un blocaj intre clienti si departamentul de customer care si ai cateva idei bune pentru remediere?
Daca esti pus pe ignore, cel mai sigur ca aceasta situatie se va sfarsi in curand. Concediere scrie pe tine!
Din fericire, orice concediere reprezinta si un pas in fata, sansa de a incepe ceva nou, de a descoperi o firma noua, mai buna, un colectiv mai apropiat de ce iti doresti tu si, de ce nu, un sef mai bun!