De ce trebuie intocmita fisa postului? Aspecte obligatorii pentru angajatori

27 August 2014
27 August 2014
fisa postuluifisa postului si noul corobiective in fisa postuluifisa postului 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Fisa postului este un document care precizeaza sarcinile si responsabilitatile ce-i revin titularului postului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare.

Fisa postului este un document operational important ce prezinta in detaliu cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un angajat, precum si conditiile de munca necesare pentru ca acesta sa-si desfasoare activitatea in mod normal.

Fisa postului este un document in care este descris un post din cadrul unei organizatii, rolul acestuia, precum si relatiile profesionale pe care trebuie sa le aiba ocupantul postului cu ceilalti angajati in vederea realizarii obiectivelor specifice postului respectiv.

Fisa postului este unul dintre documentele pe baza caruia se oficializeaza angajarea si salarizarea personalului unei firme.

Mai mult, tinem cont de faptul ca fisa postului este un document asumat si semnat de salariat la angajare. Pentru a putea elabora o fisa de post, trebuie sa definim mai intai postul pentru care este necesara fisa respectiva:

Din perspectiva firmei, postul reprezinta componenta principala care permite organizarea activitatii unei societati si stabilirea sarcinilor si responsabilitatilor angajatilor.

In mod clar, pentru angajat, postul reprezinta o suma de activitati si responsabilitati pe care trebuie sa le indeplineasca in conditii determinate in cadrul firmei in care lucreaza.

Asadar, fisa postului reprezinta un document obligatoriu, anexa la contractul individual de munca, ce trebuie adusa la cunostinta salariatului chiar de la incheiere.

Fisa postului face parte din contractul individual de munca si trebuie prezentata de angajator la solicitarea inspectorului de munca.

Scopul general si obiectivele postului
In redactarea unei fise de post, unul dintre cele mai dificile aspecte cu care va puteti intalni este legat de definirea scopului general.

Pentru a minimiza acest gen de dificultati, va sfatuim sa stabiliti principalele sarcini /atributii / activitati ale postului inainte de a descrie scopul general si obiectivele acestuia.

Sarcinile / atributiile / activitatile reprezinta, de fapt, caracteristicile-cheie ale postului si, daca sunt definite cu acuratete, pot oferi suportul necesar pentru formularea scopului general si a obiectivelor principale ale postului.

Sursa: Cartea Verde a Legislatiei Muncii

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]