Daca nu au luat deja decizia, cu siguranta copiii nostri ar face bine sa se gandeasca de doua ori inainte sa isi aleaga domeniul in care se vor scoli si specializa. Cu siguranta vor avea parte de toate sansele unui salariu atractiv daca aleg sa se specializeze in domeniul IT.
Discutam in mod clar despre un domeniu in care nu se poate inregistra rata a somajului, o breasla din care fac parte cei mai ravniti profesionisti pentru care exista un nivel de cerere care intrece in mod evident oferta existenta in acest moment in Romania si nu numai.
Aproape jumatate dintre locurile de munca oferite la nivel national sunt disponibile in Bucuuresti si cele mai cautate locuri de munca sunt in domeniul IT, 44% din total, conform unei analize realizate de platforma de recrutare online, SmartDreamers.
La ce job-uri viseaza tinerii, conform sondajului:
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
- 29,5% din totalul aplicarilor vizeaza joburi in Vanzari.
- 18,65% sunt aplicari in domeniul IT
- 16,15% sunt aplicari in domeniul Marketing
- 11,54% sunt aplicari in domeniul Administratie
In mod clar, candidatii la joburi prefera ofertele de joburi permanente, existand o rata de 15 ori mai mare decat in cazul locurilor de munca pe perioada determinata.
Mai mult, 19% din aplicarile pe SmartDreamers se realizeaza pentru unul dintre programele Internship, spre deosebire de aplicarile la joburi temporare (5% din total).
Analiza realizata arata ca Bucurestiul ofera cele mai multe locuri de munca, 48% din total. Pe locul secund vine Cluj, cu 28 de procente.
In topul judetelor care ofera locuri de munca vacante se afla si Iasi, cu 13% din oferta, Timis cu 11 procente.
In Bucuresti avem urmatoarele oferte de angajare:
44% din totalul locurilor de munca sunt in domeniul IT
14,5% Customer Support
9,6% Vanzari
4,3% Financiar
In judetul Timis, 33,3% din locurile de munca vacante sunt in domeniul IT. Acelasi procentaj se pastreaza in Iasi. Clujul are si el 30,5 procente pastrate tot pentru IT iar Sibiu are doar 28%.
sursa: Agerpres