SSM: Proceduri de obtinere a autorizatiei de functionare

17 Martie 2014
17 Martie 2014
ghid ssmautorizatia de functionare ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Potrivit art. 13 lit. c din Legea nr. 319/2006 a securitati si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitati si sanatatii in munca inainte de inceperea oricarei activitati. Aceasta obligatie este valabila indiferent de locul unde se desfasoara activitatea: la sediul social, la unul dintre sediile secundare sau in afara acestora.

Exista doua proceduri distincte de obtinere a autorizatiei de functionare din punctul de vedere al securitati si sanatatii in munca:

1)    Angajatorii – persoane juridice – care au obligatia sa ceara inmatricularea in registrul comertului se vor autoriza prin intermediul biroului unic din cadrul oficiului registrului comertului, in baza Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

2)    Angajatorii care nu au obligatia sa ceara inmatricularea in registrul comertului si desfasoara, de pilda, activitati de productie sau prestari de servicii, se vor autoriza prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Munca, in baza normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006, aprobate prin HG nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: Ghid practic de Sanatate si Securitate in Munca



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]