Decizia nr. …………………
din data de ……………………………
Avand in vedere expirarea termenului contractului individual de munca 1 nr. ................... din data de .............../ .............................. al salariatului/salariatei ................................................, angajat in functia de ...................................., incheiat pe durata determinata,
In temeiul dispozitiilor art. 56 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata;
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul ……………2, numit prin ………….. nr. …../…….a ……………….. …;
DECIDE:
Art. 1. – Incepand cu data de ……………., D-nei/lui ………………., avand functia de ………………. in cadrul ………… ii inceteaza contractul individual de munca inregistrat cu nr. ……. /……………., ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
Art. 2. – Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 de zile, la Tribunalul …...3.
Art. 3. – Compartimentul Resurse Umane si Contabilitate vor aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
REPREZENTANTII LEGALI ANGAJATOR4,
………………………………………….
L.S.
Note:
1 Potrivit art. 84 alin. (1), contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. Expirarea termenului pentru care s-a incheiat va atrage incetarea de drept a contractului, fara a mai fi necesara manifestarea de vointa, in sensul incetarii lui din partea vreuneia dintre parti.
In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular (art. 84 alin. (2)).
Ca urmare a republicarii Codului muncii, contractul de munca incheiat pe durata determinata va putea fi prelungit, chiar si dupa finele celor 36 de luni, de maximum 2 ori, de fiecare data pentru cel mult 12 luni.
2 Denumirea angajatorului si a reprezentantului legal.
3 Tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza salariatul/salariata. De exemplu, Tribunalul Municipiului Bucuresti – Sectia a VIII-a Litigii de munca si asigurari sociale.
4 Potrivit regulilor specifice angajatorului. De exemplu: Director General, Director Economic, precum si Sef Resurse Umane si aviz juridic.
sursa: Modele de decizii ale angajatorului