Editorial, Vineri, 14.12.2007 - Marcel Vasile
Am vazut aseara ultima parte a meciului de handbal feminin Romania – Franta de la Campionatul Mondial. Sunt foarte bucuros ca am avut privilegiul, alaturi de alte milioane de romani, sa vad cum trebuie sa procedezi pentru a fi invingator. 11.000 de francezi strigau „Alles les bleu”, arbitrii ajutau echipa Frantei.... Un adevarat infern. Un barbat cu o calvitie pronuntata si cu cateva fire de par alb "patrula" pe marginea terenului dand indicatii unor jucatoare care recuperasera o diferenta de 7 goluri si vroiau sa castige. Fazele se succedau cu repeziciune de la o poarta la alta, arbitrii luau decizii care ne dezavantajau... Prelungiri si iar prelungiri. in tot acest timp romancele noastre si-au vazut de joc. Au jucat una pentru alta si toate impotriva tuturor: adversari, arbitri, public. Rezultatul final? 34 – 31!!! Romania a invins. Deci se poate! Avem si noi, romanii, mentalitate de invingatori. Trebuie doar sa o descoperim.
Asa trebuie sa procedam cu totii. Trebuie sa ne pregatim bine, sa credem in fortele noastre si sa depunem toate eforturile pentru a ne atinge obiectivele. „Fetele” lui Tadici au demonstrat aseara ca rezultatul actiunilor noastre depinde doar de noi. Ele sunt convinse ca pot castiga Campionatul Mondial. Au perspective frumoase.
In ultima vreme angajatorii au inceput sa acorde o mare atentie motivarii salariatilor. si salariatii au nevoie de perspective care sa le indeplineasca anumite nevoi. Sigur ca aceste nevoi difera de la un salariat la altul. Angajatorul trebuie sa aleaga oferta potrivita pentru fiecare salariat. in acest sens, angajatorii pot:
- sa sprijine salariatii sa acumuleze cunostinte noi si sa-si formeze capacitati noi (cursuri, implicarea in proiecte noi, rotatia pe post, participarea la diverse seminarii si conferinte)
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
- sa incurajeze salariatii sa-si dovedeasca abilitatile si cunostintele acumulate (delegarea unor sarcini cu nivel ridicat de solicitare si asumare a raspunderii, promovarea „celor mai buni dintre cei mai buni).
- sa asigure dezvoltarea statutului profesional al angajatilor (avansarea profesionala pe scara ierarhica, salariu corespunzator, recompense).