Mentalitatea de invingator si motivarea salariatilor

14 Decembrie 2007
14 Decembrie 2007
motivare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, Vineri, 14.12.2007 - Marcel Vasile

Am vazut aseara ultima parte a meciului de handbal feminin Romania – Franta de la Campionatul Mondial. Sunt foarte bucuros ca am avut privilegiul, alaturi de alte milioane de romani, sa vad cum trebuie sa procedezi pentru a fi invingator. 11.000 de francezi strigau „Alles les bleu”, arbitrii ajutau echipa Frantei.... Un adevarat infern. Un barbat cu o calvitie pronuntata si cu cateva fire de par alb "patrula" pe marginea terenului dand indicatii unor jucatoare care recuperasera o diferenta de 7 goluri si vroiau sa castige. Fazele se succedau cu repeziciune de la o poarta la alta, arbitrii luau decizii care ne dezavantajau... Prelungiri si iar prelungiri. in tot acest timp romancele noastre si-au vazut de joc. Au jucat una pentru alta si toate impotriva tuturor: adversari, arbitri, public. Rezultatul final? 34 – 31!!! Romania a invins. Deci se poate! Avem si noi, romanii, mentalitate de invingatori. Trebuie doar sa o descoperim.

Asa trebuie sa procedam cu totii. Trebuie sa ne pregatim bine, sa credem in fortele noastre si sa depunem toate eforturile pentru a ne atinge obiectivele. „Fetele” lui Tadici au demonstrat aseara ca rezultatul actiunilor noastre depinde doar de noi. Ele sunt convinse ca pot castiga Campionatul Mondial. Au perspective frumoase.

In ultima vreme angajatorii au inceput sa acorde o mare atentie motivarii salariatilor. si salariatii au nevoie de perspective care sa le indeplineasca anumite nevoi. Sigur ca aceste nevoi difera de la un salariat la altul. Angajatorul trebuie sa aleaga oferta potrivita pentru fiecare salariat. in acest sens, angajatorii pot:

- sa sprijine salariatii sa acumuleze cunostinte noi si sa-si formeze capacitati noi (cursuri, implicarea in proiecte noi, rotatia pe post, participarea la diverse seminarii si conferinte)


- sa incurajeze salariatii sa-si dovedeasca abilitatile si cunostintele acumulate (delegarea unor sarcini cu nivel ridicat de solicitare si asumare a raspunderii, promovarea „celor mai buni dintre cei mai buni).

- sa asigure dezvoltarea statutului profesional al angajatilor (avansarea profesionala pe scara ierarhica, salariu corespunzator, recompense).

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]