Tichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la achizitionare sau de la primire

Ioana Pavel
Ioana Pavel
22 Iulie 2024
22 Iulie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
tichete de activitati casnicetichete valorice activitati casnice
Tichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la achizitionare sau de la primire
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca tichetele de activitati casnice pot fi utilizate sau valorificate in termen de 12 luni de la achitionare, in cazul beneficiarilor, respectiv timp de 12 luni de la primire, in cazul prestatorilor casnici.
 
Tichetele de activitati casnice nevalorificate in acest termen vor fi anulate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in platforma electronica, in termen de 30 de zile de la data expirarii celor 12 luni.
 
Masura este prevazuta intr-o hotarare de Guvern adoptata in urma cu cateva zile, care urmareste eficientizarea sistemului de plata si de evidenta a activitatii prestatorului casnic.
 
Actul normativ adoptat mai prevede ca in cazul in care beneficiarul casnic nu completeaza corect si veridic datele si informatiile pe tichetele de activitati casnice pe suport hartie, acesta trebuie sa acorde prestatorului casnic alte tichete, cele completate gresit fiind restituite agentiei pentru ocuparea fortei de munca in vederea anularii.
 
Pentru a acorda tichete de activitati casnice angajatilor sub forma de bonus sau prima, angajatorii trebuie sa incheie un contract cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in raza careia isi au sediul/sediul social sau punctul de lucru.
 
Poate fi prestator casnic orice persoana fizica care a implinit 16 ani care doreste sa aiba sau sa-si suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activitati casnice necalificate, fie ca este somer, pensionar, elev, student sau angajat.
 
In total, au fost stabilite 34 de activitati care pot fi remunerate exclusiv cu tichete valorice si care vizeaza ingrijirea locuintelor sau a gradinilor, a animalelor de companie sau sprijinirea persoanelor dependente.
 
Persoanele interesate sa devina prestator casnic sau beneficiar casnic trebuie sa se inregistreze in platforma tichete.anofm.ro.
 
Avantajul pe care il aduce inrolarea in platforma si prestarea activitatilor in baza tichetelor este faptul ca lucratorii casnici beneficiaza de asigurari de pensie si de sanatate, cu conditia preschimbarii a cel putin 85 de tichete de activitati casnice, respectiv 1.275 de lei/luna.      
 
Reglementarea activitatilor prestatorului casnic constituie una dintre reformele asumate de statul roman prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]