Ministerul Muncii - evolutia tehnologica nu va duce la pierderea de locuri de munca

locuri de munca evolutie tehnologicapierdere locuri de munca
Ministerul Muncii - evolutia tehnologica nu va duce la pierderea de locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca secretarul de stat din Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a declarat ca evolutia tehnologica nu va duce la pierderea de locuri de munca, ci vor exista posturi mai bine platite unde se va putea munci fizic mai putin.
 
Mai degraba, ar putea fi considerata un avantaj pentru oameni, potrivit Agerpres:
 
"Noi vedem evolutia tehnologica ca un avantaj pentru oameni. Nu suntem pesimisti sa spunem ca aceasta va duce la pierderea de locuri de munca. Nu, va duce la existenta unor locuri de munca mai bine platite si unde se va putea munci fizic mai putin. Pentru asta este nevoie, evident, de calificare si recalificare permanenta pe parcursul intregii vieti profesionale. Aceasta este provocarea pe care o avem nu doar in Romania, ci in toata Europa, si nu doar in toata Europa, ci in toata lumea, pentru ca suntem intr-o competitie globala. Locurile de munca clasice evident ca vor disparea. O spun ori de cate ori am ocazia, ca asa cum nu mai exista cosarul sau persoanele care lustruiau pantofii, fiindca intre timp tehnologia a evoluat, tot asa unele locuri de munca clasice n-o sa mai existe. Este evident ca evolutia tehnologica din ultimii ani a fost una covarsitoare. Daca stau sa ma gandesc, cand m-am nascut eu, in 1980, exista telefonul fix si cand eram adolescent trebuia sa ma duc la posta, la telefonul public, daca voiam sa sun o colega, sa o invit la o prajitura. Iata, astazi, in 2024, avem niste computere la purtator prin care trimitem inclusiv documente scanate color si aprobam si semnam electronic tot felul de documente si noi, cei de la stat", a afirmat Vasilcoiu.
 
Institutiile trebuie sa se adapteze la schimbarile tehnologice:
 
"Avem si in Planul National de Redresare si Rezilienta digitalizare. Am inceput, ce-i drept, mai timid si la nivelul Guvernului, inclusiv la nivelul Ministerului Muncii. Am reusit sa facem ca, in cazul anumitor servicii sau institutii sa se poata interactiona digital si online cu ele si sa nu mai fie nevoie de prezenta fizica a beneficiarului, astfel incat acesta sa nu mai faca o mie de drumuri sau sa-l mai intorci, ca n-are nu stiu ce stampila sau nu stiu ce dosar cu sina... E un "must", un imperativ sa ne adaptam in permanenta la schimbarile acestea, pentru ca vor fi din ce in ce mai multe", a concluzionat reprezentantul Ministerului Muncii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca evolutie tehnologicapierdere locuri de munca

Data aparitiei: 18 Aprilie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii - evolutia tehnologica nu va duce la pierderea de locuri de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Dovada veniturilor. Adeverinta pentru pensieIntrebare: De la aparitia Legii 360/2023, primim solicitari de la angajati in care ne cere o adeverinta de vechime cu veniturile defalcate pe categorii: salariu de incadrare, regie, acord, sporuri diverse, prime, salariu brut, incasate incepand cu anul 1986 pana in 2001, din statele aflate in arhiva nu reusim sa identficam daca toate aceste venituri au fost supuse contributiei de pensie. Stim sigur ca societatea si-a achitat intotdeauna contributiile catre buget in conformitate cu legea in vigoare din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Deducerea personala in luna angajariiIntrebare: Un angajat isi schimba locul de munca in cursul lunii, Astfel, pana in 10 aprilie lucreaza la angajatorul X si din 11 aprilie lucreaza la angajatorul Y. Poate beneficia de deducere in ambele locuri?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]