MODIFICARI MAJORE in legislatia privind Asociatiile de Proprietari! Regulile contabile si fiscale la asociatiile de proprietari

Isabela Alexe
Isabela Alexe
09 Februarie 2022
09 Februarie 2022
Isabela Alexe
Isabela Alexe
asociatia de proprietari blocadministrator de bloc 2022asociatie proprietari modificari
MODIFICARI MAJORE in legislatia privind Asociatiile de Proprietari! Regulile contabile si fiscale la asociatiile de proprietari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrem sa va reamintim, de asemenea, ca doua legi dificile modifica substantial reglementarile in domeniu. S-a schimbat totul in domeniu de la aparitia Legii nr. 196/2018 si a Ordinului nr. 1.058/2019 privind aprobarea continutului-cadru al statutului asociatiei de proprietari si al regulamentului condominiului.
 
Lucrarea pe stick Asociatiile de proprietari este unica in Romania si este, fara nicio exagerare, cea mai buna sursa de explicatii, comentarii si solutii legate de:
 
  1.   Drepturile si obligatiile proprietarilor
  2.   Asociatiile de chiriasi
  3.   Organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (Adunarea generala, Comitetul executiv etc)
  4.   Atributiile, obligatiile si raspunderea presedintelui, cenzorului, administratorului etc
  5.   Veniturile si cheltuielile asociatiilor de proprietari
 
DA, vreau lucrarea Asociatiile de proprietari, COMANDA ACUM >>>
 
Toate informatiile din lucrare sunt in perfecta concordanta cu prevederile Legii nr. 196/2018
 
si Ordinul nr. 1.058/2019, cu modificarile si completarile ulterioare!
 
  1. Sunteti administrator sau presedinte al unei asociatii de proprietari?
  2. Sunteti contabil, jurist sau cenzor al unei astfel de asociatii?
  3. Sunteti programator si vreti sa concepeti ori sa actualizati un program informatic destinat asociatiilor de proprietari?
  4. Sau, pur si simplu, sunteti interesat de administrarea de imobile, ca posibila profesie (foarte profitabila) pentru dvs.?
 
Lucrarea Asociatiile de proprietari va furnizeaza informatii detaliate despre responsabilitatile dvs. in contextul modificarilor legislative, Detalii AICI >>>
 
 
Iata cateva dintre prevederile care va privesc in mod direct ca administrator de BLOC
 
 
1 Nu oricine poate fi administrator al unei asociatii de proprietari
 
Pentru a putea presta aceasta activitate aveti nevoie de un certificat de calificare profesionala si de un atestat eliberat de primar plus cazierul judiciar care sa dovedeasca faptul ca nu ati suferit nicio condamnare pentru o infractiune economico-financiara. Atentie, incalcarea acestor prevederi mentionate la art. 64 din Legea nr. 196/2018 se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei! De asemenea, termenul pentru obtinerea certificatului de calificare profesionala pentru administratorii care au fost atestati conform Legii nr. 230/2007 a fost prelungit.
 
2 Ca administrator vi se poate solicita sa incheiati o polita de asigurare de raspundere civila profesionala
 
Inainte de Legea nr. 196 incheierea unei astfel de polite era facultativa. Acum insa, daca asociatia de proprietari va cere acest lucru, sunteti obligat sa o incheiati, in caz contrar riscati o amenda intre 500 si 3.000 de lei! Retineti, o astfel de polita nu este o conditie pentru a va putea desfasura activitatea de administrator, ci doar o posibila cerinta din partea asociatiei. 
 
3 Sunteti obligat sa intocmiti un statutul asociatiei de proprietari si regulamentul condominiului
 
Este vorba despre “statutul asociatiei de proprietari” ce reprezinta ansamblul dispozitiilor, adoptat de cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor din condominiu, prin care se reglementeaza scopul, structura si modul de organizare si functionare a asociatiei de proprietari si “regulamentul condominiului”, un document care va stabili normele de comportament si buna vecinatate intre proprietari, precum si conditiile de folosire a partilor comune ale cladirii.
 
 Detalii in lucrarea Asociatiile de proprietari, COMANDATI ACUM >>>

 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]