Programe de formare profesionala GRATUITE 2022: cate vor incepe in luna februarie?

programe formare profesionalaformare profesionala 2022cursuri formare profesionala gratuite anofm
Programe de formare profesionala GRATUITE 2022: cate vor incepe in luna februarie?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru romanii care vor sa se califice profesional, avand in vedere ca Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza in luna februarie 2022, 85 programe de formare profesionala. Programele au in vedere un numar de 1.279 persoane care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si a Municipiului Bucuresti.
 
Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum: operator introducere validare si prelucrare date – 133 persoane; agent de securitate – 96 persoane; femeie de serviciu – 84 persoane; frizer, coafor, manichiura, pedichiura – 77 persoane; ingrijitor spatii verzi – 70 persoane; bucatar – 57 persoane; inspector (referent) resurse umane – 57 persoane; instalator instalatii tehnico – sanitare si de gaze – 53 persoane; contabil – 48 persoane; lucrator in comert – 43 persoane.
 
Judetele in care, in luna februarie 2022, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: : Dambovita (112 persoane), Neamt (102 persoane), Brasov (70 persoane), mai informeaza ANOFM.
 
Este demn de mentionat ca in Romania incepe sa fie evidenta o noua criza a fortei de personal, anticipata inca de acum 2 ani de specialistii in domeniu. Doar in 2021 au demisionat nu mai putin de 450.000 de persoane, conform celui mai nou sondaj BestJobs. 
 
Ca urmare a aplicarii masurilor de stimulare a ocuparii prevazute de legislatia in vigoare de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene si a municipiului Bucuresti, in anul 2021, au fost incadrate in munca 224.287 persoane.
 
Din totalul persoanelor ocupate pana la data de 31 decembrie 2021, 102.743 au peste 45 de ani, 43.597 au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 35.732 au intre 25 si 35 de ani, iar 42.215 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 28.425 tineri NEET).
 
Numarul femeilor incadrate este de 105.949, iar al barbatilor de 118.338, ponderea din totalul persoanelor incadrate fiind de 47,24 %, respectiv de 52,76%, informeaza ANOFM.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
programe formare profesionalaformare profesionala 2022cursuri formare profesionala gratuite anofm

Data aparitiei: 26 Ianuarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Programe de formare profesionala GRATUITE 2022: cate vor incepe in luna februarie? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]