Peste 70% dintre angajatorii romani aleg sa recompenseze salariatii de sarbatori

Mara Dobrin
Mara Dobrin
08 Decembrie 2021
08 Decembrie 2021
Mara Dobrin
Mara Dobrin
beneficii salariati sarbatorirecompensare salariati sarbatoritichete cadou
Peste 70% dintre angajatorii romani aleg sa recompenseze salariatii de sarbatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu mai putin de 77% dintre companii isi vor recompensa angajatii de sarbatori, arata datele unui recent studiu realizat in Romania. 
 
In acest sens, se aproximeaza ca 28% dintre companii vor acorda prime de Craciun, 18% vor oferi zile libere suplimentare, 16% spun ca vor recompensa angajatii cu pachete de sarbatori, in timp ce 15% vor acorda unul dintre urmatoarele beneficii: al 13-lea salariu, bonus de performanta, teambuilding sau tombole cu premii.
 
Desi inca pandemia Covid-19 nu s-a incheiat, in jur de 12% dintre firme vor organiza petreceri de Craciun in acest an, in timp ce 11% dintre angajatori nu vor oferi niciun beneficiu suplimentar la final de 2021, arata studiul eJobs, citat de Agerpres:
 
"La capitolul planuri pentru 2022, aproape o treime dintre companii isi propun sa ofere beneficii extrasalariale cu valori cuprinse intre 200 si 400 de lei per angajat, 24% vor sa investeasca intre 400 si 600 de lei pentru fiecare persoana si aproape 20% isi propun sa ofere beneficii extrasalariale de peste 1.000 de lei per membru in 2022", informeaza eJobs.
 

Tichetele de masa - cele mai populare beneficii extrasalariale

 
Sondajul a mai aratat si ca tichetele de masa raman in topul celor mai populare beneficii extrasalariale si in 2022, avand in vedere ca 20% dintre angajatori le vor oferi si anul viitor. Totusi, 19% dintre managerii de resurse umane participanti la sondaj au mentionat ca vor acorda si in 2022 abonamente la clinici private, in timp ce 3% vor sa puna la dispozitia angajatilor consilierea psihologica.
 
"Pe langa beneficiile acestea, angajatorii investesc din ce in ce mai mult in dezvoltarea si perfectionarea angajatilor. Aproape un sfert organizeaza training-uri profesionale, cursuri de dezvoltare personala si cursuri de limbi straine pentru angajati. De asemenea, tot mai multe companii vor fi preocupate de zona de sanatate emotionala a angajatilor in 2022, sector ce a cunoscut un avant exceptional in ultimul an si jumatate", spune Roxana Draghici, Head of Sales la eJobs Romania.
 
Intrebati ce beneficii ar oferi daca ar fi pusi in postura de a-si configura pachetul ideal de beneficii, fara o limita de buget, 43% dintre angajatori spun ca ar extinde beneficiile catre membrii familiei angajatilor, incluzand aici decontarea cheltuielilor pentru gradinitele sau cresele copiilor. 
 

Saptamana de lucru de 4 zile

 
De asemenea, peste 30% dintre angajatori ar scurta la patru zile saptamana de lucru, iar 11% ar asigura angajatilor o menajera, un bucatar sau un sofer personal daca ar avea buget nelimitat de beneficii extrasalariale.
 
In jur de 45% dintre companiile participante la sondaj spun ca lucreaza hibrid - si de la birou, si de acasa. Aproximativ 44% spun ca angajatii lor vin in fiecare zi la birou si doar 11% lucreaza exclusiv remote. 
 
Aproape 65% dintre oamenii de HR spun ca pentru anul viitor doresc sa organizeze mai multe evenimente cu toata echipa in format fizic, fie ca e vorba de teambuilding-uri, iesiri, training-uri la birou sau evenimente la nivel de departament.
 
Studiul mentionat a fost realizat in perioada 11 noiembrie - 2 decembrie 2021, au participat 350 de companii, ia respondentii sunt din  HR, manageri si antreprenori.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]