Domeniul HR se confrunta cu noi provocari legate de:
• acordarea zilei libere prilejuite de vaccinare
• schimbarea procedurii privind concediile medicale
• eliminarea fiselor de post in cazul microintreprinderilor, fapt care creeaza dificultati la concedierea pentru necorespundere profesionala (cum dovediti ce atributii avea salariatul?)
Sunt doar cateva chestiuni care va privesc in mod direct. Cum va descurcati?
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Din fericire, doi dintre cei mai buni specialisti din Romania in legislatia muncii, prof. univ. dr. Raluca Dimitriu si cons. jur. Rodica Mantescu v-au pregatit explicatii clare si complete pentru problemele arzatoare ale momentului! Si va asteapta in data de 25 noiembrie la Crowne Plaza Bucuresti, la Seminarul National de Legislatia Muncii, pentru a vi le prezenta intr-o maniera dinamica, limpede si foarte atractiva!
Da, doresc sa particip la Seminarul National de Legislatia Muncii >>
Ce veti afla, exact, la Seminarul National de Legislatia Muncii?
Seminarul va fi axat pe modificarile legislative importante care au fost operate in ultima perioada si care va afecteaza in mod concret activitatea.Vorbim practic despre o sinteza a prevederilor implementate recent, pe teme cum ar fi:
1. Ziua libera pentru vaccinare
Potrivit Legii nr. 221/2021, salariatii care se vaccineaza beneficiaza, la cerere, de cate o zi libera platita, pentru fiecare doza de vaccin efectuata. Nu beneficiaza insa de zi libera salariatii care sunt vaccinati la locul de munca, prin grija angajatorului.
2. Semnatura electronica
OUG nr. 36/2021 privind utilizarea semnaturii electronice in domeniul relatiilor de munca a fost aprobata prin Legea nr. 208/2021 care i-a adus o serie de modificari. Astfel, partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata. Au fost eliminate referirile la marca temporala electronica calificata si la sigiliul electronic calificat al angajatorului.
3. Concediile
Regimul juridic al concediilor medicale a fost modificat prin OUG nr. 74/2021.
4. Contractul individual de munca
Ordinul nr. 585/2021 a modificat Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003, scopul fiind asigurarea concordantei modelului de CIM cu noile prevederi introduse in Codul muncii.
5. Indicatorul social de referinta
Potrivit Legii nr. 225/2021, valoarea indicatorului social de referinta se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuala a inflatiei din anul pre cedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul National de Statistica. In situatia in care rata medie anuala a inflatiei are valoare negativa, se pastreaza ultima valoare a indicatorului social de referinta.
Seminarul va dezvolta toate aceste subiecte, identificand problemele controversate care apar in practica si oferind totodata solutiile cele mai avantajoase pentru dvs., in concordanta perfecta cu prevederile legislative. Pe parcursul unei singure zile va puteti lamuri toate neclaritatile cu care va confruntati, create de legislatia actuala!
Da, doresc sa particip la Seminarul National de Legislatia Muncii >>
Seminarul va ofera pur si simplu garantia ca veti traversa cu bine perioada urmatoare!
Specialistii Rentrop&Straton va pun la dispozitie solutii, explicatii, comentarii, recomandari si atentionari pentru orice situatie unde apar neclaritati, cu accent pe erorile grave pe care le puteti face!
Seminarul National de Legislatia Muncii este un eveniment cu traditie, care a primit intotdeauna calificativul „Excelent!” pentru organizare si mai ales pentru calitatea informatiilor oferite!
Confirmati chiar acum participarea dvs. la editia din 25 noiembrie 2021, care va avea loc la Hotel Crowne Plaza Bucuresti >>>