500 lei pentru factura de curent si 250 lei pentru gaze

legea consumatorului vulnerabilsprijin 500 lei factura curent electric250 lei gaze naturale
500 lei pentru factura de curent si 250 lei pentru gaze
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
O noua propunere emisa de Ministerul Muncii a fost discutata la inceputul acestei saptamani de catre Virgil Popescu, ministrul Energiei, fiind facute referiri la o noua schema de ajutor pentru romanii cu venituri si consum mediu la energia electroca si gazele naturale. 
 
 
"Ceea ce vrem noi sa facem mai departe, pe langa consumatorul vulnerabil, gandim o schema de ajutor pentru aceasta iarna pentru milioane de romani care au un venit mediu, care au un consum mediu, atat la gaze naturale cat si la energie electrica, si vom veni saptamana aceasta cu o propunere. O voi prezenta intai premierului, dupa care vom iesi cu ea public. Continuam programul pentru intreprinderi mici si mijlocii private, pentru fabricile de paine de exemplu. Oferim granturi de 100.000 de euro pentru a-si monta panouri solare pe acoperisul cladirilor sa isi optimizeze costurile cu energie electrica. Deci pot face reduceri extraordinar de mari si sa devina mult mai competitivi, sa ieftineasca pretul poduselor pe care le fac", a spus Virgil Popescu, citat de Agerpres. 
 
Totodata, referitor la sprijinul acordat prin Legea consumatorului vulnerabil, potrivit ministrului, vor fi acordate sume de cel mult 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrica si 160 de lei pentru lemn de foc.
 
"Daca e vorba de familiile cu un membru de familie, plafonul de venituri este de 1.444 de lei, daca e vorba de familiile cu mai multi membri de familie plafonul este de 810 de lei pentru un membru de familie. Vorbim de venituri lunare. Ei pot sa obtina asa: 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrica si 160 de lei pentru lemn de foc. Acestea sunt sumele maximale. Este un proiect al Ministerului Muncii, noi am fost doar avizatori. L-am aprobat in martie in guvern, a trecut de Senat la sfarsitul lui mai si eu sper ca in septembrie sa fie aprobat de Camera Deputatilor.

Exista mai multe dispute pe data de intrare in functiune a acestei legi. Dar vreau sa va zic ca o sa venim cu un alt pachet, cu o alta lege care ajuta mult mai multi oameni, vorbim de milioane de oameni, inclusiv pe consumatorii vulnerabili si practic din punctul nostru de vedere, al Ministerului Energiei, venim cu aceasta lege, pe care o vom aproba prin Ordonanta de Urgenta, pentru aceasta iarna, probabil 1 noiembrie - 31 martie. Din acest punct de vedere numai e asa de important in cat timp si cat de repede se face legea consumatorului vulnerabil, pentru ca in aceasta iarna, inclusiv consumatorii vulnerabili, deci si cei care au un venit mediu sau un consum mediu, pentru ca este cam acelasi lucru, vor fi protejati", a adaugat Virgil Popescu, potrivit aceleiasi surse. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea consumatorului vulnerabilsprijin 500 lei factura curent electric250 lei gaze naturale

Data aparitiei: 31 August 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

500 lei pentru factura de curent si 250 lei pentru gaze Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]