Romanii nu mai vor ca jumatate din salariile lor sa mearga la stat

Ioana Pavel
Ioana Pavel
25 August 2021
25 August 2021
Ioana Pavel
Ioana Pavel
ministrul economiei Claudiu Nasui impozit zeroimpozit salariu minimimpozit zero 1 ianuarie 2022
Romanii nu mai vor ca jumatate din salariile lor sa mearga la stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a declarat recent ca romanii care isi doresc salarii mai mari nu cer privilegii pentru ei, ci isi doresc ca statul sa nu mai ia jumatate din salariul lor pentru a plati diverse privilegii pentru cei cu legaturi politice.
 
"Cand e vorba sa lasam bani romanilor care muncesc, e o problema bugetara. Dar cand e vorba sa dam 50 de miliarde de lei la programe care au mers intotdeauna catre baroni locali si firme de partid, nu mai e problema de buget sau deficit? Romania nu e saraca, e saracita. Oare cutia Pandorei nu se deschide si atunci cand infiintam noi agentii de stat, noi banci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole si, evident, noi pensionari speciali? Romanii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, sa nu le mai luam jumatate din salariu ca sa platim tot felul de privilegii pentru cei conectati politic", a declarat Claudiu Nasui in declaratia transmisa Agerpres.
 
 
Aceste declaratii vin ca urmare a faptului ca ministrul Finantelor, Dan Vilceanu, a precizat ca neimpozitarea salariului minim, chiar si pentru anumite categorii de contribuabili, reprezinta o masura dificil de aplicat, deoarece in momentul in care va exista o categorie de contribuabili care nu plateste taxe si altii vor dori sa beneficieze de acelasi regim.
 
"E o masura pe care mi-e greu sa cred ca o putem aplica in acest moment. Vorbeam de consolidare fiscala, de acoperirea cheltuielilor, daca venim cu aceasta masura o sa avem o mare problema bugetara. (...) Mi-e greu sa cred ca odata ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect. Odata ce ai creat o categorie care nu plateste taxe, toate celelalte vor dori sa fie in aceeasi situatie. Sa vedem ce se va intampla, suntem cu ochii pe deficit, pe executia bugetara. In functia de ministru de finante sunt cel criticat in permanenta, pentru ca nu trebuie sa fiu mana larga", a explicat marti Dan Vilceanu, intr-o conferinta de presa, potrivit aceleiasi suese.
 
Declaratiile ministrului de finante au vizat precizarile facute luna trecuta de ministrul Economiei care explica faptul ca  neimpozitarea salariului minim ar putea fi o solutie pentru pastrarea fortei de munca in tara, iar aceasta masura ar putea incepe la 1 ianuarie 2022 intr-un sector privat, precum HoReCa.
 
 
 
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]