Lucrarile pe care vi le prezentam sunt considerate de specialisti cele mai bune surse de informatii in contextul legislativ actual. Si asta deoarece ele ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare create de modificarile legislative majore intrate in vigoare in ultima perioada.
Iar avantajul dvs. este ca le puteti achizitiona ACUM la pachet, in cadrul unei oferte speciale care va permite sa economisiti 204 lei! Atentie! Oferta este valabila doar in aceasta saptamana!
Descoperiti AVANTAJELE oferite de cele trei lucrari excelente de mai jos:
1) Cartea Verde a Legislatiei Muncii
"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si
Salarizare in ultimii 10 ani, explicate, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.
Cum anume a fost conceputa aceasta Carte Verde a Legislatiei Muncii? Cartea de fata a fost gandita si conceputa ca o veritabila Biblie a specialistilor din domeniile Legislatia Muncii si
Resurse Umane, ca o carte pe care generatie dupa generatie sa se bazeze in mod garantat!
Codul muncii a fost modificat prin Legea nr. 58/2021 publicata in M.Of. nr. 345 din 05.04.2021, O.U.G nr. 36/2021 publicata in M.Of. nr. 474 din 06.05.2021, O.U.G. nr. 37/2021 publicata in M.Of. nr. 474 din 06.05.2021 si Legea nr. 138/2021 publicata in M.Of. nr. 501 din 13 mai 2021!
Principalele modificari vizeaza:
1. Prin modificarile aduse Codului muncii de O.U.G. nr. 36/2021 se instituie in sarcina angajatorului posibilitatea de utilizare a semnaturii electronice avansate sau semnaturii electronice calificate, insotita de marca temporala electronica sau marca temporala electronica calificata si sigiliul electronic calificat al angajatorului, pentru intocmirea tuturor inscrisurilor/documentelor din domeniul relatiilor de munca rezultate la incheierea contractului individual de munca, pe parcursul executarii acestuia sau la incetarea contractului individual de munca.
2. Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca a suferit la randul ei modificari. Angajatorul este in drept sa verifice activitatea telesalariatului in principal prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca, Regulamentul Intern si/sau contractul colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii.
Totodata, a fost eliminata obligatia precizarii locului de prestare a muncii, in cazul telesalariatului.
3. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2021 a modificat o serie de prevederi ale Codului muncii, in incercarea de birocratizare a activitatii in uitatile cu mai putin de 9 salariati.
Astfel, elementele esentiale ale contractului individual de munca nu vor cuprinde in mod obligatoriu, in cazul microintreprinderilor fisa postului.
Nici Regulamentul Intern nu mai are caracter obligatoriu in cazul microintreprinderilor.
4. Regimul juridic al concediului de crestere a copilului si al stimulentului de insertie, reglementat prin O.U.G. nr. 111/2010 a fost substantial modificat.
2) 21 modele editabile de teste pentru selectia angajatilor in HR/contabilitate
Va pregatiti de recrutarea noilor angajati? Va sfatuiesc sa aveti in vedere si noile posibilitati de sondare a adevaratei personalitati a celui ce aspira la postul scos de dvs. pe piata muncii!
Acordati atentie testelor ce sondeaza atat cunostintele „tehnice” ale candidatilor pentru domeniile vizate, dar mai ales pe cele care tin de personalitatea si abilitatile lor de relationare! Va ajuta sa separati eficient candidatii ideali de cei incompatibili!
Experienta celor care au folosit astfel de instrumente s-a dovedit mai mult decat benefica, in prezent putandu-se lauda cu angajati extrem de bine pregatiti si eficienti.
Va inlesnim si dvs. aceasta posibilitate. Va oferim acum cea mai noua lucrare Rentrop&Straton pentru eficientizarea procesului de recrutare: 21 modele editabile de teste pentru selectia angajatilor in HR/contabilitate
Testele controleaza atat prezenta cunostintelor specifice diverselor functii din domeniile HR/contabilitate, cat si a aptitudinilor de tip “soft” necesare valorificarii la maximum a potentialului unui candidat.
3) Hartuirea si discriminarea la locul de munca in 2021. Legislatie explicata si studii de caz
In Legea nr. 167/2020 exista un articol care spune ca “angajatorul are obligatia de a lua orice masuri necesare in scopul prevenirii si combaterii actelor de hartuire morala la locul de munca, inclusiv prin prevederea in Regulamentul Intern al unitatii de sanctiuni disciplinare pentru angajatii care savarsesc acte sau fapte de hartuire morala la locul de munca.”
Ati prevazut astfel de sanctiuni in Regulamentul Intern? Nu?
Atunci aflati ca sanctiunea pentru nerespectarea acestei prevederi este, conform aceleiasi legi, o amenda de la 30.000 la 50.000 de lei.
Asadar, nu conteaza daca in firma dvs. s-a produs efectiv vreun act de hartuire, asta nu e relevant. Aveti obligatia sa completati Regulamentul Intern cu sanctiunile in cauza, indiferent de cat de sanatos si de armonios este mediul de lucru in firma dvs. Asta verifica inspectorii, pentru ca ei stiu ca mai toti angajatorii trec cu vederea aceasta obligatie relativ recenta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Salariatii nu pot renunta la perioada de preavizIntrebare: Daca angajatii renunta la perioada de preaviz, este in regula?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
SRL. Ce activitati pot presta administratoriiIntrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori (unul este si asociatul unic) ce tin de obiectul de activitate al societatii (transport alternativ-Bolt) fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<