Ce scutiri de taxe se prelungesc pana la 25 octombrie 2020?

scutiri fiscale 25 octombrie 2020bonificatii impozit pe profitscutiri microintreprinderi 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Finantelor a publicat un proiect de ordonanta prin care se propune prelungirea pana la 25 octombrie 2020 a unor masuri precum suspendarea executarii silite sau neplata dobanzilor si penalitatilor de intarziere scadente dupa 21 martie 2020. Masurile initiale urmau sa nu mai fie valabile incepand cu 25 iunie 2020, astfel ca se propune prelungirea acestor scutiri pana la 25 octombrie.
 
Totodata, ar urma sa nu se mai datoreze dobanzi si penalitati pentru plata cu intarziere a ratelor din graficele de esalonare, conform art. XII din OUG nr. 48/2020. O alta masura vizeaza reducerea solutionarii deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere sau suspendarea conditiilor de mentinerea esalonarilor la plata.
 
Conform Notei de fundamentare a noului proiect, se precizeaza:
 
"In ceea ce priveste prelungirea aplicarii unor masuri fiscale, subliniem ca in contextul in care pandemia SARS-CoV-2 a generat dificultati de natura financiara pentru majoritatea intreprinderilor, confruntandu-se in aceasta perioada cu o lipsa severa de lichiditate, acestea au devenit mai putin solvabile. De altfel, reluarea activitatii de catre mediul de afaceri presupune existenta unor disponibilitati banesti. In conditiile in care mediul economic se relanseaza etapizat, este necesar sa fie mentinute lichiditatile financiare. In acest sens este important ca statul sa nu le afecteze iremediabil activitatea prin demararea masurilor de executare silita, pierderea inlesnirilor la plata acordate, considerarea obligatiilor fiscale pe care acestia le inregistreaza ca fiind restante ori prin intarzierea la plata a sumelor pe care statul le datoreaza, respectiv TVA-ul solicitat la rambursare. Aceste masuri sunt importante pentru contribuabili, fie ca ne referim la persoane juridice sau fizice, fapt pentru care este necesar sa se prelungeasca termenul de aplicare a masurilor fiscale adoptate pe perioada starii de urgenta. Acest lucru este valabil, fara a fi limitativ, pentru IMM-uri care reprezinta un sector semnificativ pentru economia nationala, ceea ce pe termen scurt si mediu poate afecta grav situatia financiara a multor intreprinderi viabile pe piata, precum si situatia angajatilor acestora, cu posibile consecinte chiar si pe termen lung, periclitand mentinerea activitatii acestora".
Alte propuneri:
 
- extinderea aplicarii bonificatiilor pentru achitarea impozitului pe profit datorat/platii anticipate.
 
- bonificatiile pentru plata impozitului pe profit si a impozitului pe veniturile microintreprinderilor sa se acorde si pentru trimestrele II si III, la termenele de plata 25 iulie 2020 si 25 octombrie 2020.
 
- aplicarea bonificatiei si in cazul platitorilor de impozit pe profit care au optat pentru anul fiscal modificat sau care sunt platitori si de impozit specific unor activitati, prin extinderea aplicarii bonificatiilor pentru achitarea impozitului pe profit datorat/platii anticipate, pentru trimestrele II si III, respectiv pentru perioada 26 iunie - 25 septembrie inclusiv, si perioada 26 septembrie - 25 decembrie inclusiv, din anul 2020.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scutiri fiscale 25 octombrie 2020bonificatii impozit pe profitscutiri microintreprinderi 2020

Data aparitiei: 17 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce scutiri de taxe se prelungesc pana la 25 octombrie 2020? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]