Finantare blocata pentru Casa Verde si firmele din domeniu. Beneficiarii acceptati nu pot semna contractele

Isabela Alexe
Isabela Alexe
04 Iunie 2020
04 Iunie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
contracte de finantarecasa verdegreenpeace romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Desi ar fi trebuit sa fie deja publicate in luna mai listele beneficiarilor finali pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, Administratia Fondului pentru Mediu nu a afisat inca listele.

Desi la mijlocul lunii mai, conform declaratiilor noului presedinte al AFM, Andreea Kohalmi Szabo, 94% din aplicatii fusesera deja analizate (24.504 din cele 26.057 de aplicatii primite), programul Casa Verde Fotovoltaice este din nou in impas, precizeaza Greenpeace, potrivit Mediafax.

Astfel, nu au fost publicate listele finale cu dosarele aprobate sau respinse, iar cei care au fost acceptati deja in program nu pot inca sa semneze contractele de finantare necesare pentru inceperea lucrarilor.
 
„Acest program de finantare, ce parea sa se fi deblocat la inceputul acestui an, a intrat intr-o noua era tacita a amanarilor. Nu intelegem de ce nu sunt publicate, asa cum s-a promis, toate rezultatele analizei dosarelor si de ce nu se semneaza contractele de finantare pentru cei care au fost deja admisi in program. Vorbim zi de zi cu zeci de potentiali beneficiari, sunt toti extrem de dezamagiti de ritmul implementarii programului" a precizat Marian Mandru, coordonator de campanii la Greenpeace Romania, pentru aceeasi sursa.

De asemenea, aceasta sistare a programului a facut ca peste 200 de instalatori sa intampine dificultati economice, potrivit sursei citate.
„Din cauza AFM-ului suntem aproape in faliment. Avem peste 100 de clienti carora ar trebui sa le instalam centrale fotovoltaice, avem materiale cumparate, am petrecut mult timp pentru a introduce dosare in aplicatia informatica a AFM si a obtine diverse aprobari. Nu stiu cat mai putem rezista! Acest program a redus cererea pe piata, fiind putini cetateni care mai doresc sa-si monteze panouri din fonduri proprii" spune Ionut Chiriac, proprietarul unei mici firme de instalatii electrice din Iasi.

Conform aceleiasi surse, din cei peste 26.000 de aplicanti, peste 10.000 au fost deja aprobati in program, dar nu pot semna contracte de finantare, chiar si in cazul in care au facut toate demersurile conform ghidului de finantare. 

NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]