Ce spun managerii despre evolutia economiei in perioada mai-iulie 2020. Sondaj INS

sondaj inscomert cu amanuntultendinte economice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intr-o analiza recenta a tendintelor in evolutia activitatilor economice in perioada mai-iulie 2020, Institutul National de Statistica subliniaza ca intelege greutatile cu care se confrunta respondentii  in contextul actual si aminteste, totodata, ca datele colectate ajuta la monitorizarea si informarea cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei si societatii.
 
In ce priveste preturile, conform INS, soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS.
 
Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.
 
De asemenea, arata sondajul oficial, in cadrul anchetei de conjunctura din luna mai 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -21%; in luna aprilie sold conjunctural -70%). “Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se va inregistra cea mai semnificativa scadere (sold conjunctural -38%), in timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra crestere (sold conjunctural +37%)”, transmite INS.
 
Conform datelor colectate, activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice va inregistra  scadere moderata (sold conjunctural -13%), comparativ cu perioada precedenta in care se estima stabilitate (sold conjunctural -4%).
 
“Referitor la numarul de salariati se estimeaza scadere, soldul conjunctural fiind de -26% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%)”, se arata in comunicatul INS.
Conform aceleiasi surse, potrivit estimarilor din luna mai 2020, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural 0%; in luna aprilie sold conjunctural -57%).
 
In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de relative stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +3%; in luna aprilie sold conjunctural -58%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural -4%).
 
Totodata, potrivit INS, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%). 
 
Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +22%).
 
“Conform estimarilor din luna mai 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste scadere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -29%; in luna aprilie sold conjunctural -62%). Dintre activitatile care vor inregistra cele mai insemnate scaderi mentionam: activitatile de creatie si interpretare artistica (sold conjunctural -100%), activitatile agentiilor turistice si ale tur-operatorilor (sold conjunctural -82%) si activitatile sportive, recreative si distractive (sold conjunctural -81%)”, informeaza INS.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sondaj inscomert cu amanuntultendinte economice

Data aparitiei: 05 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce spun managerii despre evolutia economiei in perioada mai-iulie 2020. Sondaj INS Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]