Plan de actiune pentru o oferta salariala potrivita

11 August 2010
11 August 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din lista de candidati remarcati si propusi pentru a fi luati in considerare pentru decizia finala, alegerea candidatului ideal trebuie, in general, separata de pretentiile sale financiare. Alegerea celui mai „ieftin“ candidat se poate dovedi, in final, o afacere proasta.

Pe de alta parte, alegerea unui candidat ale carui pretentii financiare sunt mai mari decat nivelul salarial in organizatie s-ar putea sa afecteze structura salarizarii si sa ii nemultumeasca pe alti angajati.

Cum sa angajati „omul potrivit cu salariul potrivit“

– Plan de actiune –

•    Inarmati-va cu date despre nivelul salariilor in domeniul dvs. de activitate.
•    Pregatiti o lista cu ceea ce sunteti dispus sa oferiti.
•    Daca oferta de salariu a fost precizata in anuntul de recrutare, este de presupus ca cei ce candideaza accepta suma propusa. Cand aveti de-a face cu persoane „de calibru“, le puteti castiga cu o marire de cateva procente a salariului de pornire.
•    Intrebati-l pe candidat care ar fi salariul pe care si-l doreste si cat crede ca merita, pentru a obtine un indiciu despre asteptarile acestuia.
•    Pregatiti o lista consistenta cu beneficii (conditii de munca deosebite, cursuri de instruire, decontari, cheltuieli de transport si de hrana etc.) din care candidatul sa poata alege.
•    Nu incercati sa „rezolvati“ unele neajunsuri ale postului (conditii de lucru precare, riscuri, statut redus) printr-o oferta de salariu exceptionala. Banii nu sunt intotdeauna raspunsul unor asemenea probleme. Un adevarat performer va accepta doar pentru o perioada limitata de timp un post extrem de bine platit, dar neatragator profesional.
•    Faceti oferta rapid si insotiti-o de un termen-limita pentru acceptarea ei.
•    Mentineti unul sau doi candidati ca rezerve pentru o scurta perioada de timp, pana exista certitudinea acceptarii postului de catre cel pe care l-ati ales primul. Se poate intampla ca oferta dvs. de angajare sa fie respinsa, iar cel ales sa-si creasca pretentiile. Analizati cu atentie daca persoana in cauza va „incearca“ disponibilitatea de a ceda pretentiilor sale sau intr-adevar cerintele si recompensele postului oferit nu atrag. Negociati de fiecare data, avand grija sa nu faceti promisiuni pe care sa nu le puteti respecta.
•    Cand va confruntati cu mai multe refuzuri ale aceleiasi oferte, este util sa revedeti in totalitate conditiile angajarii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]