Momentan proiectul a fost inaintat pentru dezbatere la Senat, asa ca NU este inca in vigoare. Pentru a intra in vigoare are nevoie de votul favorabil al Parlamentului, promulgarea de catre presedintele tarii si publicarea in Monitorul Oficial.
Asadar, soferii vor fi incurajati sa participe la cursuri de conducere defensiva, iar angajatorii vor putea deduce aceste cheltuieli din impozitul pe profit sau pe venit, mai prevede proiectul de act normativ.
Cine ar trebui sa participe la cursurile de conducere auto defensiva?
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Dosarul personal al salariatului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Participarea nu va fi obligatorie, ci optionala. Dar exista si exceptii, in sensul ca anumiti salariati soferi vor fi OBLIGATI sa participe la aceste cursuri. Este vorba despre soferii care conduc autovehicule cu girofare, asa ca sunt vizati toti cei care conduc masini de politie, salvare, pompieri, jandarmerie, armata, etc.
Conform proiectului, sunt vizati si cei care conduc masini de transport cu marfuri sau substante periculoase, cei de la repararea drumurilor, la deszapezire sau la transporturile agabaritice.
Aceasta initiativa vine in preintampinarea accidentelor rutiere, iar Romania este tara din Uniunea Europeana cu o siguranta rutiera precara si un numar ridicat de accidente rutiere.
Scapati de riscul unor deduceri incorecte si de stresul sanctiunilor ANAF
Parcurgeti lucrarea Autoturisme pe firma. Regim fiscal 2019, detalii aici >>>
Cele mai frecvente greseli legate de deducerea cheltuielilor cu autovehiculele in 2019!
Cheltuielile auto sunt printre cele mai controlate categorii de catre organele FISCULU, detalii GRATUITE >>>