Studiile de masterat vor fi luate in considerare la stagiul de cotizare pentru obtinerea pensiei!

studii masterat vechime in muncamasterat stagiu de cotizare pensiistudii masterat stagiu de cotizare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cei care urmeaza sau au de gand sa se inscrie la masterat, in contextul in care aceste studii vor fi considerate vechime in munca, in curand. Asadar, vor fi luate in calcul la obtinerea pensiei in sistemul public de pensii, daca se va obtine o diploma in urma efectuarii acestor cursuri.


Va reamintim ca in momentul de fata reprezinta vechime in munca doar studiile de licenta si doctorat, dar se pare ca un proiect de lege va schimba acest aspect. Initial senatorii au respinsul proiectul legislativ, dar Camera Deputatilor l-a votat in urma cu cateva zile, in data de 26.06.2019.

Asa ca proiectul va merge la promulgare, la presedintele tarii.


ATENTIE! Propunerea NU este inca in vigoare, de abia dupa promulgare si publicarea in Monitorul Oficial va produce efecte la nivel de tara.

"In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care asiguratul: (...) a urmat cursurile de zi sau, dupa caz, cu frecventa, ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu conditia absolvirii acestora/acestuia cu diploma, diploma de licenta, diploma de master sau diploma de doctor, dupa caz", conform acestui proiect de lege.

Asadar, romanii care nu au lucrat in acele perioade in care participau la studiile de masterat vor fi asigurati in sistemul de pensii, adica perioada va constitui vechime in munca.


IMPORTANT:

Cei care au fost la mai multe facultati sau au urmat mai multe perioade de studii trebuie sa aleaga o perioada pentru fiecare nivel, fie ca vorbim despre doctorat, masterat, etc.



Legea PENSIILOR 2019 ADOPTATA de Parlament!


Va aducem la cunostinta faptul ca deputatii au votat in data de 26.06.2019 cu 197 de voturi proiectul legii pensiilor, initiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
 
Este demn de mentionat ca Legea are in vedere o majorare a punctului de pensie care va intra in vigoare de la 1 septembrie 2019, iar alte majorari vor intra treptat, pana in 2022.


Au fost 197 voturi "pentru", 70 de abtineri, niciun vot impotriva.
 
Proiectul are un impact bugetar urias, estimat la peste 8 miliarde de lei in acest an...citeste continuarea despre legea pensiilor aici  >>>


de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
studii masterat vechime in muncamasterat stagiu de cotizare pensiistudii masterat stagiu de cotizare

Data aparitiei: 02 Iulie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiile de masterat vor fi luate in considerare la stagiul de cotizare pentru obtinerea pensiei! Nota: 3.56 din 5 - 9 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]