Acordarea TICHETELOR de masa in zi libera platita. Este posibil?

acordare tichete de masa zi liberaconditii acordare tichete de masatichete de masa 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In data de 9 aprilie in Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice "pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor, nr. 2.007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementari specifice si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, precum si a Criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete.
 
 
Ce se modifica pentru companiile care emit astfel de tichete de masa sau vouchere de vacanta in 2019?
 
 
 
 
"Salariatii care au beneficiat de 1 zi libera platita in data de 27.05.2019 in baza OUG 6/2019 (membrii in comisii de votare), vor avea dreptul si la tichet de masa pentru ziua respectiva?"
 
 
 
Incepem prin a mentiona ca art.16 alin.(11) din OUG nr. 6/2019, membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare si operatorii de calculator care asigura predarea dosarelor prevazute la art. 49 alin. (8) din Legea nr. 33/2007, republicata, cu modificarile ulterioare, la sediile birourilor electorale judetene si ale birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, au dreptul sa primeasca la cerere o zi libera platita de la locul de munca, in ziua urmatoare datei votarii, pe baza procesului-verbal de predare-primire incheiat cu biroul electoral judetean sau biroul electoral al sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz.
 
 
IMPORTANT:
 
Astfel, desi drepturile salariale nu se diminueaza pentru timpul liber acordat pentru participarea la aceasta  activitate, apreciem ca tichetele de masa nu se acorda pentru aceasta zi avand in vedere ca timpul liber acordat nu se considera zi lucrata.
 
Date fiind aceste circumstante, semnalam ca potrivit art. 12 alin. (4) din Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile lucrate.
 
Consideram ca salariatii care beneficiaza de timp liber in baza art. 16 alin.(11) din OUG nr. 6/2019 nu au dreptul la tichete de masa pentru ziua libera acordata in baza acestei dispozitii legale.
 
 
Un raspuns oferit de specialistii de la www.PortalCodulMuncii.ro


 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
acordare tichete de masa zi liberaconditii acordare tichete de masatichete de masa 2019

Data aparitiei: 02 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Acordarea TICHETELOR de masa in zi libera platita. Este posibil? Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]