Mugur Isarescu: Salariile NU ar trebui majorate de catre politicieni!

crestere salariu minim pe economiecrestere salariu minim 1 noiembrie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Majorarea salariului minim pe economie a creat valva si controverse pe scena politica, iar in cursul zilei de 25 octombrie a fost randul guvernatorului
Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa-si exprime punctul de vedere asupra acestei chestiuni delicate.

Isarescu a declarat ca productivitatea si eficacitatea ar trebui sa fie motorul pietei, iar salariile nu ar trebui majorate de catre politicieni:

"In Romania, ne confruntam cu o serie de provocari, care cu siguranta nu sunt numai aici, ci si la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecintele dramatice ar fi ca salariile sa fie majorate de catre politicieni, si nu prin forta pietei. Ne confruntam, de asemenea, cu problema migratiei. Avem peste 3 milioane de romani, un procent semnificativ din totalul populatiei apte de munca, care au plecat din tara pentru a se stabili in alte state membre. Intr-o ordine fireasca, salariile ar trebui sa creasca odata cu productivitatea si astfel sa devenim competitivi...(...) Romania are nevoie de o convergenta economica stabila. Este singura cale prin care putem ajunge la destinatie", a afirmat Isarescu, conform Agerpres.


Reformele structurale, esentiale pentru a atinge cresterea economica durabila:

"Noi ar trebui sa mergem impreuna, pentru a avea un mediu economic flexibil. In alta ordine de idei, trebuie sa monitorizam politicile ciclice incluse in reformele structurale. In general, reformele structurale sunt esentiale pentru atinge convergenta asigurand o crestere economica durabila si o economie mai flexibila pentru a face fata socurilor asimetrice si pentru a beneficia de intrarea in zona euro."

In urma cu cateva zile, ministrul muncii anunta cresterea salariului minim de la 1.11.2018 precum si diferentierea celor care beneficiaza de salariul minim pe economie, in functie de studii sau vechimea in munca.

Ministrul muncii sustine ca "Iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii È™i salarii”, iar “nu se aplica legea salarizării”. Cu toate acestea, Vasilescu spune ca este posibila majorarea salariului minim chiar de la finalul anului 2018, desi in prealabil marirea fusese anuntata cu 1 ianuarie 2019...citeste declaratiile complete ale ministrului muncii >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
crestere salariu minim pe economiecrestere salariu minim 1 noiembrie 2018

Data aparitiei: 26 Octombrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mugur Isarescu: Salariile NU ar trebui majorate de catre politicieni! Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]