Asigurare de sanatate gratuita! Ce persoane ar putea beneficia de aceasta facilitate

asigurare medicala gratuitaservicii medicale gratuitelegea nr 95/2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UPDATE 1.11.2018:

Vesti bune pentru cei care nu isi permit sa plateasca asigurarea medicala de sanatate, in contextul in care senatorii au votat favorabil o propunere de lege care ar putea completa legea nr.95/2006.


Se pare ca anumite categorii de persoane ar putea beneficia in curand de tratamente gratuite in spitalele de stat, chiar daca nu au platit contributiile sociale de sanatate, adica CASS.

Vorbim despre o propunere legislativa care ar putea completa legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului.

Este vorba despre acele persoane care nu detin acte de identitate, adica nu au un cod numeric personal (CNP) dupa care ar putea fi identificate.


ATENTIE!

Pentru ca aceasta propunere sa devina lege este nevoie de votul favorabil al Parlamentului, de promulgarea acesteia de catre presedintele tarii, Klaus Iohannis, precum si publicarea in Monitorul Oficial. De abia atunci va intra in vigoare si va incepe sa produca efecte, la nivel de tara.


Asigurare medicala 2018. Pentru ce persoane ar putea deveni grauita?


Daca propunerea va trece, vor beneficia de aceasta facilitate toate acele persoane care nu pot fi identificate pentru ca nu au CNP si care nu au posibilitatea de a plati contributia de asigurare de sanatate. Vorbim despre copiii pana in 18 ani, femeile insarcinate sau lauzele, persoanele cu handicap grav, dar si cei care nu au niciun venit sau castiga mai putin decat salariul minim brut pe tara.

Acestia vor avea parte de servicii medicale gratuite. In aceasta categorie vor intra si persoanele care au fost victime ale traficului de fiinte umane.

In propunerea legislativa este explicat cum se va proceda. Aceste persoane ar trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere cu privire la faptul ca nu detin CNP si nu sunt inregistrate la starea civila. Declaratia se va da in cadrul unitatii medicale in care se prezinta acestia. Desigur ca cei care vor incerca sa profite, mintind asupra acestor aspecte, vor fi pedepsiti conform legii si vor risca pana la 3 ani de inchisoare.

Ramane de vazut daca propunerea legislativa va fi sau nu adoptata de autoritatile romane.


Trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului a avut un impact important asupra veniturilor tuturor salariatilor. Ca o compensare a acestei diminuari salariale – salariul minim a fost majorat la 1.900 lei, iar salariile in sectorul bugetar au fost majorate cu 25%. Dar pentru salariatii din sectorul privat, care au un salariu mai mare decat cel minim, nu exista obligatia majorarii salariale, angajatorii actionand de la caz la caz. Consilierul cuprinde unele recomandari in acest sens;


...mai multe despre aceste modificari poti gasi in Consilierul – Codul muncii >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurare medicala gratuitaservicii medicale gratuitelegea nr 95/2006

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Asigurare de sanatate gratuita! Ce persoane ar putea beneficia de aceasta facilitate Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]