De ce medicii si specialistii in IT prefera sa paraseasca tara

Mara Dobrin
Mara Dobrin
18 Decembrie 2017
18 Decembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
specialisti it strainatatelocuri de munca strainatate 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu mai este un secret pentru nimeni ca cei care au meserii cautate in afara granitelor tarii aleg sa plece, in speranta unui viitor mai bun.

Asa se face ca printre primii specialisti care pleaca din Romania se numara cei din cercetare, medicina si IT, arata un studiu realizat de Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, citat de Ziarul Financiar.

Poate ca multi considera ca acestia sunt tentati sa plece din pricina considerentelor financiare, dar adevarul este cu totul altul. Care sunt motivele principale ale acestora? Este vorba despre coruptie, dificultatea in a avansa in cariera intr-un mod corect si lipsa oportunitatilor profesionale.

Medicii aleg sa plece definitiv si sa se stabileasca in alte tari, de cele mai multe ori, spre deosebire de restul categoriilor.

"Principalul motiv care a determinat decizia de a emigra a specialistilor din cele trei domenii analizate nu este venitul prea mic. Cel mai des invocate de specialisti au fost, in aceasta ordine:  coruptia, lipsa oportunitatilor de dezvoltare professionala, avansarea in cariera nebazata pe merite profesionale, birocratia din institutiile publice, veniturile mici si lipsa infrastructurii si a echipamentelor tehnice", conform studiului citat.


Autoritatile fac eforturi disperate pentru a pastra cat mai multi medici in tara, dar din pacate, de cele mai multe ori maririle salariale oferite nu au avut un mare ecou.

Mai bine de 1.800 de medici au cerut sa plece in strainatate doar in cursul anului trecut, potrivit datelor de la Colegiul Medicilor din Romania.


Numarul salariatilor, in crestere, in pofida fiscalitatii incerte

Chiar daca incertitudinile fiscale au acaparat mediul economic roman, iar recent au fost hotarate modificari importate ale Codului Fiscal, se pare ca numarul de salariati este in continuare in crestere, impotriva acestor aspecte.


Numarul salariatilor a fost in crestere in luna august 2017, ajungand la 4,86 milioane de persoane, mai mult cu 130.000 de angajati fata de inceputul anului, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS)...citeste mai multe aici despre locurile de munca >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]