Desigur, pentru ca acest lucru sa devina realitate, acestia au anumite pretentii, cum ar fi: conditii bune de munca, beneficii extra salariale si oportunitati reale de dezvoltare profesionala. Specialistii IT mai aspira la un context politic stabil, un sistem de educatie si sanatate puternice. Acestea sunt concluziile studiului realizat de DB Global Technology, citat de Agerpres.
"Sectorul IT din Romania are un potential enorm si ofera numeroase oportunitati pentru specialistii in cautarea dezvoltarii profesionale, prin acces la proiecte variate si echipe experimentate aflate in continua extindere. Rezultatele acestui studiu indica atat disponibilitatea profesionistilor romani din strainatate de a reveni in tara, cat si necesitatea de a le oferi informatii complete si de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o cariera in Romania", a declarat Iulia Cirmaciu, director de resurse umane, informeaza Agerpres.
Romanii sunt dispusi sa se intoarca in tara in urmatorii 2 si 5 ani, daca lucrurile vor decurge in acelasi stil ascendent:
"Estimarile ANIS arata ca, in 2017, industria IT din Romania ajunge la venituri ce depasesc 4 miliarde de euro, iar prognozele indica posibile cresteri anuale de minimum 15% in urmatorii 3-5 ani. (...)", a declarat Valerica Dragomir, director executiv Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Mai bine de 400 de specialisti IT romani stabiliti in tari ca Olanda, Elvetia, Germania sau Marea Britanie au participat la acest studiu.
Angajatii din IT au in continuare cele mai mari salarii din Romania. Cat castiga lunar
De ceva timp salariatii din IT au reusit sa detina monopolul in ceea ce priveste salariile nete, distantandu-se considerabil fata de alte domenii de activitate.
Asa se face ca, potrivit informatiilor date publicitatii de Institutul National de Statistica, acestia au castigat in jur de 6.000 de lei net, in fiecare luna. Adica cu aproximativ 10% mai mult decat anul trecut.
Asa cum era de asteptat, majorarile salariale din sectorul bugetar, dar si criza fortei de munca au dus la o majorare de 15% a salariilor medii, in Romania...citeste mai multe despre specialistii IT aici >>>