Majorarea salariului minim ar trebui analizata de experti in piata muncii

majorare salariu minim romaniasalariu minim romaniastabilire salariu minim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recent a fost lansat un studiu privind definirea unui mecanism de stabilire a salariului minim in Romania, acesta fiind realizat de experti pe piata muncii, cum ar fi angajatii din Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale (INCSMPS), Academia Romana, Academia de Studii Economice si Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii.

Studiul a aratat ca in Romania exista 1,3 milioane de angajati platiti cu salariul minim, adica aproape un sfert din totalul salariatilor, observa managerul de proiect, Madalina Popescu, de la INCSMPS, potrivit Agerpres.

Asadar, cercetatorii au luat in calcul mecanismele de stabilire in ceea ce priveste salariul minim pe economie, aplicat de alte tari. Dupa aceea, au aplicat aceste mecanisme pentru piata muncii din Romania.


Valentina Vasile, cercetator stiintific in cadrul Academiei Romane, considera ca este importanta constituirea unui grup de experti independenti pentru a analiza orice modificare a salariului minim care va aparea in viitor. Acest grup ar trebui sa fie numit de Parlament.

"Acesti experti trebuie sa realizeze o analiza ex-ante si ex-post care sa fundamenteze riguros propunerea guvernamentala privind salariul minim. Din acest grup ar trebui sa faca parte cercetatori din mediul universitar, din institutele specializate, dar si din institutiile abilitate sa furnizeze informatii oficiale, respectiv INS si ANAF. (...)", a declarat Vasile.

Mecanismul de stabilire a salariului minim ar trebui revizuit constant
 

Dupa parerea specialistilor, grupul numit de Parlament ar trebui sa revizuiasca constant mecanismul de stabilire a salariului minim, pentru a-l imbunatati.

Ce criterii sociale ar trebui luate in calcul pentru a stabili aceste mecanisme? Standardele de viata, nivelul general al preturilor, productivitatea, activitatea economica, etc.

Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical a specificat ca statul roman are nevoie de un mecanism independent de stabilire a salariului minim.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare salariu minim romaniasalariu minim romaniastabilire salariu minim

Data aparitiei: 21 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Majorarea salariului minim ar trebui analizata de experti in piata muncii Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]