In primul rand, trebuie procedat in sensul limitarii actiunii factorului de initiere a evenimentului prin masuri care privesc prevenirea producerii, gestionarea in timpul producerii si post-gestionarea efectelor generate de eveniment.
De exemplu, in cazul producerii unui incendiu, este vitala descoperirea la timp a sursei de initiere a focarului, izolarea zonei, actionarea cu fortele proprii pentru stingerea focarului si/sau anuntarea serviciului de pompieri si/sau evacuarea lucratorilor din zona care a devenit periculoasa.
Deoarece un eveniment de natura celor enumerate mai sus se produce intr-un interval scurt de timp, lucratorii dvs. pot foarte usor intra in panica. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa aveti intocmit un plan de actiune pentru evenimente deosebite, care sa includa masurile necesare in vederea acordarii primului ajutor, stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor.
De asemenea, trebuie sa aveti stabilite legaturile necesare cu serviciile specializate, indeosebi in ceea ce priveste primul ajutor, serviciul medical de urgenta, salvare si pompieri.
Sanctiune
Ghidul HR-istului
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Amenda de la 3.000 de lei la 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art.10 din Legea nr. 319/2006, conform art. 39, alin. (6), lit. a) din Legea nr. 319/2006.
Recomandare
La aparitia unui eveniment deosebit, trebuie actionat de urgenta in sensul aplicarii procedurilor de oprire a alimentarii cu utilitati a cladirii (curent, apa, gaze naturale etc.) pana la remedierea tuturor deficientelor aparute, generate de evenimentul deosebit produs.