Concret, daca acordam tichete de masa unui salariat care nu detine functia de baza declarata in unitatea noastra, ci la un alt loc de munca, tichetele de masa respective nu vor mai fi deductibile.
De asemenea, daca ii acordam salariatului mai multe tichete de masa decat numarul zilelor in care acesta a fost efectiv prezent la lucru in unitate, de asemenea tichetele respective nu vor mai fi deductibile.
Insa nimeni nu ne opreste sa le acordam, daca dorim astfel.
Conform art. 13 din Normele de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitatea angajatorului, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea.
Angajatul are obligatia sa declare numai angajatorului la care a ales functia pe care o considera de baza, pentru un singur loc de munca, prin depunerea declaratiei pe propria raspundere
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Prin locul unde se afla functia de baza se intelege:
a) pentru persoanele fizice angajate la un singur loc de munca, locul unde are incheiat contractul individual de munca sau alte documente specifice, potrivit legii;
b) in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, locul declarat de persoanele fizice angajate.