Premierul interimar Gabriel Oprea: Nu cred ca este momentul potrivit pentru cresterea pensiilor parlamentarilor

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
24 Iunie 2015
24 Iunie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
pensii speciale parlamentaripensii parlamentaripensii speciale pentru parlamentari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
"Va spun o parere sincera si, din pacate, chiar imi pare rau ca o spun. Din pacate, Parlamentul Romaniei, ca institutie, nu prea are increderea romanilor. E cam printre ultimele in clasament. Nu cred ca este un moment potrivit (pentru cresterea pensiilor parlamentarilor — n.r.). Daca Parlamentul era o institutie mai respectata, nu cred ca era nicio problema. Dar momentul nu este potrivit. Romanii nu au incredere in Parlament si normal ca sunt suspiciosi cand apar alte drepturi ale unor oameni in care nu au incredere", a afirmat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Va amintim faptul ca recent, Parlamentul a aprobat cu 303 de voturi pentru, 124 impotriva si 2 abtineri, propunerea legislativa care ar putea modifica si completa Legea nr. 96 din 2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, referitoare la pensiile speciale pentru parlamentari.

Conform proiectului, parlamentarii ar putea primi pensii speciale care ar putea ajunge la sume mai mari de 4.000 de lei.

Deputatii si senatorii ar putea avea dreptul, dupa exercitarea mandatului, la solicitarea lor, la implinirea varstei standard, sa primeasca o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar.

"Nu cred ca parlamentarii sunt o prioritate si trebuie respectat principiul contributivitatii, chiar si cand vorbim despre parlamentari.

Nu cred ca sunt argumente pentru atacarea la Curtea Constitutionala, dar vom analiza serios daca putem face acest demers.

Nu stiu daca a mai existat alt coleg care sa fi votat. Grupul Parlamentar al PNL a votat impotriva, daca a fost vreun coleg care sa se abtina sau sa voteze in favoare, nu stiu.

Am cerut vot la vedere, pentru ca majoritatea parlamentara sa isi asume public pozitia, cum a facut si PNL"
, a declarat Alina Gorghiu, copresedintele PNL.




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]