Angajatul refuza semnarea fisei postului pentru ca s-au introdus noi sarcini. Angajatorul doreste sa il sanctioneze...

fisa postuluisanctionarea unui angajatsanctiune angajatorsanctiuni angajatrefuz semnare fisa postului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ma frapeaza si ma intristeaza enorm astfel de cazuri. Si mai trist este ca nu sunt putine. Avem angajatori care doresc sa stie daca isi pot sanctiona angajatii pentru motivul ca acestia refuza sa semneze un act pe care in mod clar, conform legii, il semnezi daca esti de acord cu el.

Nu cred ca mai este nevoie sa stam sa alergam in jurul subiectului. Fisa postului se semneaza daca esti de acord cu cele stipulate in cadrul ei. Regula aceasta este de baza pentru semnarea oricarui document, fie ca esti la serviciu, la banca sau iti vinzi locuinta.


Evident, salariatii sunt obligati sa indeplineasca atributiile ce le revin conform fisei postului. Dar nu poti sa sanctionezi un salariat care nu indeplineste sarcinile trasate intr-o fisa a postului pe care acesta nu a semnat-o.


Refuzul nu se sanctioneaza. Se discuta. Aflati care sunt problemele referitoare la sarcinile pe care doriti sa le introduceti in fisele postului salariatilor. Sunt prea multe sarcini? Sunt sarcini care nu li se potrivesc? Sunt sarcini care se adauga ca timp si efort dar nu se concretizeaza in rasplata financiara? Sunt sarcini care nu le aduc niciun fel de valoare pentru demersurile lor de progres profesional?

Puneti cateva intrebari de bun simt. Sanctionarea angajatilor nu este si nu va fi niciodata folosita ca o masura de a obliga angajatul sa semneze acte cu ale carui prevederi nu este de acord.


Nu uitati ca in calitate de angajatori si responsabili HR si cu legislatia muncii suntem colaboratori. Construim echipe. Din aceasta ecuatie trebuie sa eliminam  santajul, intimidarea, amenintarea cu sanctiuni disciplinare. Nu au ce cauta intr-o relatie care se bazeaza pe incredere mutuala, pe colaborare sincera.

La final, mai am o singura intrebare, pentru angajatorul care vrea sa isi sanctioneze angajatul ce refuza semnarea fisei postului: Cat de bine veti lucra cu un om pe care vreti sa il sanctionati daca nu semneaza fisa postului cu care nici macar nu este de acord?

Sa aveti succes, curaj profesional si etica in luarea deciziilor!


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa postuluisanctionarea unui angajatsanctiune angajatorsanctiuni angajatrefuz semnare fisa postului

Data aparitiei: 02 Iunie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatul refuza semnarea fisei postului pentru ca s-au introdus noi sarcini. Angajatorul doreste sa il sanctioneze... Nota: 4.37 din 5 - 50 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]